Haberler

Ft'ye Göre, Kerry'nin Türkiye ve Katar'dan Yardım İstemekten Başka Çaresi Yoktu

İsrail ile Hamas arasında bir ateşkes sağlanması için geçen hafta bölgede mekik diplomasini yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Paris'te Türk ve Katar meslektaşlarıyla buluşmasına ilişkin tartışmalar tüm hızla sürüyor.

İsrail ile Hamas arasında bir ateşkes sağlanması için geçen hafta bölgede mekik diplomasini yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Paris'te Türk ve Katar meslektaşlarıyla buluşmasına ilişkin tartışmalar tüm hızla sürüyor. Financial Times gazetesi, Washington kaynaklı haberinde "ABD açısından Sayın Kerry'nin, Türkiye ve Katar'dan yardım istemekten başka çaresi yoktu" diye yazıyor.

İngiliz gazetesi, ABD'nin İsrail ile Hamas arasında bir ateşkese arabuluculuk yapma çabasına ilişkin karşılıklı suçlamaların hafta başında arttığına işaret ediyor ve Kerry'nin mekik diplomasi ihtilafa son vermede başarısız kalırken Obama Yönetimi ile İsrail hükümeti arasında, İsrail üzerinde "daha çok uluslararası baskılara yol açabilecek bir çatlak" yarattığını düşünüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin bölgede kaldığı 6 gün boyunca Kerry ile İsrail hükümeti arasında görülen ve özellikle ABD Havacılık Kurumu'nun Tel Aviv'e uçuşlara yasak getirmesinden sonra hissedilen "gerginliklerin" ABD'nin ateşkes önerilerini sunmasından ardından iyice açığa çıktığı belirtiliyor.

Gazete "İsrail açısından Sayın Kerry, Cumartesi günü Paris'e seyahat edip, Hamas ile bağları olan ve İsrail'in çıkarlarına muhalif olarak gördüğü Katar ve Türkiye Dışişleri Bakanlarıyla buluşarak durumun daha da kötüleşmesine neden oldu" iddiasında bulunuyor. Gazete o günden bu yana Kerry'nin İsrail medyasında, sık sık adları açıklanmayan yetkililerin değerlendirmelerine dayanılarak ağır biçimde eleştirildiğine dikkat çekiyor ve şunları yazıyor:

"ABD'nin, Mısır artık Hamas ile etkin bir arabulucu olamadığı için, Sayın Kerry'nin Gazze'teki ihtilafa çözüm bulunması amacıyla, her ikisi ABD'nin müttefiki olan Türkiye ve Katar'dan yardım istemekten başka bir çaresi yoktu. Ortadoğu'da kayan siyasi tabloyu değerlendiren bir ABD'li yetkili, Cumartesi günü Paris'te yapılan toplantının, "ilişki kurma' egzersizi olduğunu söyledi."

FT, ABD Hükümetinin Hamas'ı terörist bir örgüt olarak gördüğünü ancak ihtilafın kısmen Gazze'deki ekonomik şartlardan kaynaklandığına inandığını belirttiği haberinde ABD'nin Hamas yok edilmesi durumunda IŞİD gibi daha radikal grupların Gazze'ye hakim olmasından korktuğunu da anlatıyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

John Kerry İsrail Hamas Katar Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title