Haberler

Fransız ve Helles Anıtlarında Anma Töreni

Fransız ve Helles anıtlarında anma töreniÇANAKKALE - Çanakkale kara savaşlarının 102'nci yıl dönümününde Fransız ve İngiliz Helles anıtlarında tören düzenlendi.

Fransız ve Helles anıtlarında anma töreni

ÇANAKKALE - Çanakkale kara savaşlarının 102'nci yıl dönümününde Fransız ve İngiliz Helles anıtlarında tören düzenlendi.

Şehitler Abidesi'ndeki merasimin ardından Fransız Anıtı'nda tören düzenlendi. Buradaki törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Fransa Savunma Ateşesi Yarbay Valery Sens ile savaşta yer alan ülkelerini temsilcileri katıldı. Anıta Türkiye, Fransa, İngiltere, Yeni Zellanda ve Avustralya adına çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, Türkiye ile Fransa'nın milli marşları çalındı. Tören sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fransa şeref defterini imzaladı. Avcı, anıt şeref defterini imzaladıktan sonra İngiliz şehitliğine geçti.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102'nci yıl dönümünü anma törenlerinde Morto Koyu'ndaki Fransız Anıtı'ndan sonra Seddülbahir köyündeki İngiliz Helles Anıtı'nda da tören düzenlendi. Katılanlar anıt önünde gayda çalan askerler tarafından karşılandı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Yeni Zellanda Adalet Bakanı Amy Adams, Avustralya Dışişleri Bakanı Julıe Bishop, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve değerli ülkelerin temsilcileri iştirak etti. Anıta Türkiye, İngiltere, Avustralya, Bangladeş, Kanada, Fransa, Almanya, Hindistan, Irlanda, Yeni Zelanda, Pakistan, Sri Lanka, Kuzey İrlanda ülkeleri adına çelenk bırakıldı. Tören konuşmaların ardından askerlerin gayda çalmasıyla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Orhan Tavlı Çanakkale Nabi Avcı Fransa Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title