Haberler

    Fransız Nükleer Santrallarında Gizemli Drone'lar

    Bir grup tanımlanamayan uçan drone'ın, Fransız nükleer santrallerinin civarında uçuşları üzerine araştırma başlatıldı.

    Bir grup tanımlanamayan uçan drone'ın, Fransız nükleer santrallerinin civarında uçuşları üzerine araştırma başlatıldı.

    Fransa bu aralar tuhaf bir drone vakası ile uğraşıyor. Fransız devletine bağlı EDF enerji şirketinin idare ettiği yedi nükleer santralin etrafında, kimin idare ettiği bilinmeyen uçan drone araçları saptandı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, insansız hava araçlarının herhangi bir zarar yolaçmadığını ama yine de engellenmeleri için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Benzer bir durum geçenlerde Apple'ın başına gelmişti, firmanın yeni inşa edilen merkezinin videosu bir drone tarafından çekilmişti.

    Fransız yasalarına göre, herhangi bir uçan aracın veya uçağın bir nükleer santral yakınına 5 kilometre mesafeden fazla yaklaşması yasak. Bu bölgelerin korunmasından Fransız hava kuvvetleri sorumlu ama kimse şüpheli drone'ların bu bölgelerde uçacağını tahmin edememiş. Nükleer santraller konusunda tepki gösterileri ile tanınan çevre koruma grubu Greenpeace, olayla hiçbir ilgilerinin bulunmadığını açıklamış.

    EDF 19 ayrı lokasyonda toplamda 58 adet nükleer santral işletiyor ve Fransa toplam enerjisinin %75'ini bu santrallerden sağlıyor. Bu gizemli drone'lar Ekim ayının başından beri Creys-Malville, Bugey, Blayais, Cattenom, Chooz, Gravelines ve Nogent-sur-Seine bölgelerindeki 7 santralin çevresinde saptanmışlar. Bunlardan Paris'e en yakını Nogent-sur-Seine'deki santral.

    Tüm saptanan drone'ların piyasada bulunabilecek, herkes tarafından satın alınabilecek normal ürünler olduğu ve herhangi bir tehlike yaratmadıkları belirtilmiş.

    Ama eğer ajanlık için değil de, oyuncak amaçlı kullanmak için drone istiyorsanız, Parrot'ın mini drone ürünleri Rolling Spider ve Jumping Sumo'ya bir bakabilirsiniz.

    The post Fransız Nükleer Santrallarında Gizemli Drone'lar appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Fransa Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title