Haberler

Fransız Gazeteci Facebook'ta IŞİD Militanını İşletti

Güncelleme:

Batı ülkelerinde IŞİD'e katılan kadınların durumunu araştıran Fransız gazeteci, kendisini Fransız bir Müslüman olarak tanıtıp örgütün planını gün yüzüne çıkardı.

Fransız gazeteci Anna Erelle, önüne geçilemeyen Batı'dan Suriye'ye genç savaşçı akınını araştırdı. Kadın gazeteci kendisine sahte bir hesap oluşturup örgüte üye Bilal adında 38 yaşında bir militanla Facebook'tan temas kurmayı başardı.

KENDİSİNİ LİNDA OLARAK TANITTI

Anna Erelle, örgüt üyesi militanla konuşurken, kendisini 20 yaşında Linda adında, Müslümanlığı seçen bir Fransız olarak tanıttı. Bilal ise, ilk konuşmadan itibaren, onu IŞİD'e katmak için harekete geçti.

PLANI GİZLİ TUTMASI KONUSUNDA UYARDI

Beni çok acı çektiğime, inançsız bir ülkede bulunduğuma ve burada bulunduğum sürece dilediğim gibi inancımı yaşayamayacağıma, bunun için de Fransa'yı terk etmem gerektiğine inandırmaya çalıştı. Kendime uygun bir eş bulamayacağımı, düzgün bir aile kuramayacağımı da söyledi. IŞİD üyesi, kadını Suriye'ye getirme planını gizli tutması konusunda sürekli uyardı.

PRENSES HAYATI DA VADETTİ

Kadının Suriye'ye gideceğine kesin gözüyle bakıyordu. Bana sürekli "Burada bulunduğun süre boyunca prenses hayatı yaşayacaksın. Param var sana ev alırım, araba alırım" diyordu.

IŞİD'e katılmak için belli aşamalardan geçilmesi gerekiyordu. Arapça kursuna katılacak ve silah kullanma eğitimi alacaktı. Bu zorunlu bir aşamaydı. Bunlarda zorlanmayacağımı çünkü Suriye'de İslam'ı seçen bir sürü batılı arkadaşım olacağını iddia etti.

Militan bir süre sonra, kadın gazetecinin Suriye'ye gitmesini istiyordu. Anna Erelle korktu ve militanla teması kesti. Fransız polisi, kadın gazeteciden evini ve kimliğini değiştirmesini istedi o ise sadece yüzünü gizledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Facebook Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

gocmen:

yalan, pkknin kizlari nasil daga kaldirdigini yazin.

16
22
yanıtYanıtla
SADECE:

ISID´´TEN BIR ISTEYIM VAR ;; NIHAT DOGANIDA YANINIZA ALIN ;;ADAM KESERKEN IYI ILAHI OKUR, , BIZE BIR FAYDASI YOK SIZE FAYDALI OLACAGINA INANIYORUM. . . .

30
7
yanıtYanıtla
dersimMobil-ANDROID:

isidin kokunu kazacaz

19
6
yanıtYanıtla
HahamobilWeb@haberler.com:

Ulan ne guldum Fransada yasiyan biri olarak soyluyorum BFM tam musluman dusmanidir kafalarina tas dusse muslumanlar atti derler o derece irkci bir kanaldir.Birde sozde bu oyunu yapan gazeteci gercek olsaydi yuzunu gosterirdi,cunku kahraman olurdu fransizlara gore bulmuslar bir kadini iste oyle soyletiyorlar..fada fiso isler hemde videyoda diyorki kadin o moudjahidin belcikaafransa agir saldirirlar olcakmis 6 ayda icinde felan filan HE deyip hecin sunlara gavur ordusu iste ne beklersin zaten fransada ic savas ciksa burdaki muslumanlar ulkeyi ele geciri bunlarda hebdo dan sonra 3.5 atiyolar

10
5
yanıtYanıtla
Mechul:

EE BU YAZIYLA KADININ KİMLİĞİNİ ORTAYA KOYDUNUZ SAZANLAR

13
2
yanıtYanıtla
üzgün insan:

ya bi gidin ya buna var ya gülerler hangi kadın gider suriyeye para için evlenmek için prenses olarak yaşamak için saçmalamayın ışid kötü tamamda kötülemek için böyle saçma şeyler uydurmayın komik oluyorsunuz yahu :D

7
7
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

GELKİ İSLAMIN ÖZÜNÜ YAŞAYASIN İŞİDLE!!

8
6
yanıtYanıtla
kurdo:

bu sapkınların türkiyede bir çok haber siteleri var tyürkiye bunlara destek vermiyorsa nasıl oluyorda bu kadar fazla haber sitesi kuruyorlar üstelik gün geçtikçe bunlar daha fazla artıyor

11
2
yanıtYanıtla
HARPUTLUm@m.m:

bülent arınç geçen haberler ne açıklama yaptı türkiye de Bine yakın gençimiz işide katılmış die çok üzüldüm allah bunların belasıni versin yeni ergenden çıkmış gençleri arapça videolarla kuran okunan videolarla allah adini sürekli Ağzına alarak kandırıyorlar lütfen kardeşlerinizı evlatlarinizı kontrol edin

yanıt2
yanıt0
Mustafa emiral Mobil-IOS:

Ev araba insanları kandırmak için herşeyi vaad ediyorlar

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title