Haberler

Fransa'nın IKBY'ye Askeri Yardım Kararı

Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, IKBY Başkanı Barzani'yi arayarak, askeri yardım sürecini başlattıklarını iletti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi telefonla arayarak, "açık bir şekilde" askeri yardım sürecini başlattıklarını bildirdi.

IKBY Başkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamaya göre Hollande, telefonda görüştüğü Barzani'ye desteklerini iletti. Kürt yönetiminin, terörizmle savaşında zafere ulaşması ve teröristleri yenilgiye uğratması için Fransa olarak her türlü yardımı sunmaktan geri durmayacaklarını vurgulayan Hollande, " Fransa'nın açık bir şekilde Kürdistan bölgesine askeri yardım sürecini" başlattığını belirtti. Hollande, ayrıca Irak'taki "etnik ve dini unsurları koruduğu" için Barzani'ye teşekkür etti.

Barzani de Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a, Kürt bölgesine verecekleri insani ve askeri destekten dolayı şükranlarını sundu. Irak'a askeri ve insani yardım ulaştırmada Fransa'nn, Avrupa ülkeleri arasında öncü bir rol oynadığını dile getiren Barzani, bu nedenle Paris yönetimine minnettar olduklarını ifade etti.

Barzani, özgürlükçü ve demokrat diğer dünya devletlerinin de Fransa gibi tavırlarını ortaya koyarak, terörizmle savaşlarında kendilerine destek vermelerini ümit ettiğini kaydetti.

Fransa, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile savaşan Irak'taki Kürtlere, silah göndermeye karar verdiğini duyurmuştu. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title