Haberler

Fransa Meclisinde Filistin'in Tanınması Tartışıldı

Güncelleme:

Fransa Meclisinde iktidardaki Sosyalist Parti milletvekillerinin sunduğu, Filistin'in devlet olarak tanınması karar tasarısı tartışıldı.

Fransa Meclisi'nde iktidardaki Sosyalist Parti (PS) milletvekillerinin sunduğu, " Filistin'in devlet olarak tanınması" karar tasarısı tartışıldı.

Tasarıyla ilgili mecliste yapılan oturumda konuşan Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Fransa'nın sorumluluklarını yerine getirerek Filistin'in devlet olarak tanıyacağını söyledi.

Fabius, "Asıl mesele ne zaman ve nasıl olacağıdır. Filistin'in tanınması anlaşmazlığın nihai çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamak için fayda sağlayacaktır" dedi.

Filistin'in tanınmasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde değerlendireceklerini belirten Fabius, Fransa'nın İsrail ve Filistin halklarının dostu olduğunu vurguladı.

Fabius, "Fransa, Filistin'i tanıyacaktır. Soru, ne zaman ve nasıl olacağıdır. Çünkü bu tanımanın, çatışmanın çözümsüzlüğünü aşmaya ve kalıcı çözümün sağlanmasına faydası olması gerekir" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Fabius, salı günü resmi Twitter hesabı üzerinden yayımladığı mesajında da Fransa'nın 1947 yılından beri Filistin'in devlet olarak tanınması konusunda konumunu muhafaza ettiğini ve iki devletli bir çözümden yana olduğunu bildirmişti.

Oylama 2 Aralık'ta

Fransa Meclisi'ndeki Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin karar tasarısı 2 Aralık'ta oylanacak. Aynı konuya ilişkin bir başka karar tasarısının ise 11 Aralık'ta Fransa Senatosu'nda oylanması bekleniyor.

Avrupa Parlamentosu (AP) da önceki günkü oturumunda Filistin'in devlet olarak tanınması yönündeki bir tasarıyı görüşmüştü. Bu tasarının da AP Genel Kurulu Aralık ayı oturumlarında oylanması öngörülüyor.

Filistin'in devlet olarak tanınmasına yönelik girişimler son dönemde Avrupa ülkelerinde artış gösterdi. İsveç'in geçen ay Filistin'i bağımsız devlet olarak tanıma kararının yanı sıra İrlanda ve İngiltere parlamentoları bu yönde bağlayıcılığı olmayan kararlar almıştı.

İspanya'da parlamento hükümetin Filistin'in tanımasına yönelik tavsiye kararı alırken, Hollanda'da da iktidar ortağı İşçi Partisi Filistin Devleti'nin tanınması konusunun mecliste tartışılmasını istemişti. - Ile-de-France

Kaynak: AA / Güncel

Laurent Fabius Filistin Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title