Haberler

Fransa'dan Türkiye'ye 30 Milyar Dolarlık Yatırım

Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'ye yapılacak yatırım için ilk resmi ziyaretini önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek.

Nicolas Sarkozy'den sonra yumuşayan Türkiye- Fransa ilişkileri, daha da yakınlaşacak. 21 yıl sonra Türkiye'ye gelen ilk Fransa Cumhurbaşkanı Hollande olacak. 30 milyar dolarlık bir anlaşma için masaya oturacak.

YENİ YILDA YENİ DİPLOMATİK ADIMLAR

Türkiye yeni yılda yeni diplomatik atak başlatacak. Avrupa Birliği ile ilişkiler yeniden masaya koyulurken, devlet başkanı olarak yılın ilk konuğu Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande olacak. 21 yıl sonra Paris'ten Ankara'ya gerçekleşecek ilk resmi ziyarette, Fransa'dan AB müzakerelerinde blokajın kaldırılması istenecek. İki ülke ilişkilerinde büyük potansiyel var. Ancak uygulanan blokajlar bu potansiyelin harekete geçmesinin önünde engel oluyor. Blokajları kaldırın ilişkilerimiz gereken seviyeye ulaşsın mesajı verilecek.

AB VE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

Edinilen bilgilere göre, ilk durak olarak Ankara'ya gelecek olan Hollande burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanacak. Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Hollande Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya gelecek.

TANER YILDIZ AÇIKLAMIŞTI

Ankara'daki temaslar sırasında Hollande'a önemli mesajlar verilecek. Hollande'nin gündeminde siyasi konular kadar ekonomik işbirliği de olacak. Türkiye 22 milyar dolar yatırımla inşa edilmesi planlanan Sinop nükleer santralinde Japon-Fransız konsorsiyumu ile çalışma kararı almıştı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız da Fransız GDF şirketinin İskenderun'da santral kurmak istediğini belirterek, "Türkiye'de kömür santrali yatırımına da soyunuyorlar. 7-8 milyar Euro yatırım yapacaklar. Yatırımları için biz de onlara yerli kömür teklif ettik" İfadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

François Hollande Avrupa Birliği Türkiye Fransa Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (42)

urfalı ahmetserttas63ahmet@hotmail.com:

halkımız biraz aç gözlü hep verin yiyelim diyorlar şükür yok biraz sabredin devlet zengin olsun ben fakir olayım mılıyetçilik bence budur en buyuk tayip

46
10
yanıtYanıtla
mhtri.karakus58@gmail.com:

Urfalı belli ki millete koyun sürüsü diyen chpden farkın yok tayyip şakşakçılığında. Bu millet aç gözlü değil! Yıllarca vergi rekortmenleri; şarkıcı türkücü bu ülkede! Kaç tane holding patronu?kaç millet vekili, kaç banka sahibi rekor vergi veriyor? Mevzuatı meclis yapar.!Ceolarının 5 yıldızlı otellerde eskortlara ödedikleri paraları bile gider gösterip vergiden düşerken; hükümetler açığı elektiriğe, mazota.. sayısız temel ihtiyaca zamlarla vergilerle kapatmaya çalışıyor! Günde 12 saat emek harcayıp, tatile gitmek için değil ekmek yiyebilmek için 3 kuruş vergiden kaçan küçük esnaf mı açgözlü? Yoksa milyarlarca dolar şahsi servet biriktirip, vergiyi gider gösterip köşe olanlar mı aç gözlü? İşte bu hükümetleri parasıyla, arabasıyla, çevresiyle destekleyip istediklerini yaptıran para babaları ve onların maşaları vekiller bu toplumun kemirgenleri, senin gibi üç-beşide çıkıp sırf şakşakçılığına millete çamur atar.

yanıt0
yanıt0
MARDİNLİbeyazit_metin@hotmail.com:

TÜRKİYE BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI TABİ FRANSIZLARDA KAZ GELEN YERDEN TAVUK ESİRGENMEZ DİYEREK GELİYORLAR YOLSUZLUKLARIN OLDUĞU BİR YERE AVRUPALILAR YATIRIM YAPMAZ DEMEK Kİ YA ÇIKARLARI VAR YADA YOLSUZLUK YOK

37
18
yanıtYanıtla
konsolosabdullah_1146666@hotmail.com:

17 aralık öncesi yapılmış bir program... bekle henüz gelmedide.. son dakikada hastalık mazeret edip gelmeyebilir..

yanıt0
yanıt0
urfalı ibrahmibrahimsenbahar63@hotmail.com:

geleceksın basbakanın elınıde opeceksın o kadar

40
9
yanıtYanıtla
yalnız kurtfehmi-kurt1@hotmail.com:

bana icraat yapan başbakan gerek bu ğüne kadar kimler yaptı kardeşim digerleri hep sallıyor yaprım edrim yok kardeşim iş yap taş atma bükemedigin bilegi öpeceksin başbakan giderse 100 yıl daha yatarız korkmayın yine en iyiisi sayun recep tayyip erdogan

41
7
yanıtYanıtla
urfalı ibrhmibrahimsenbahar63@hotmail.com:

adam gıbı adam basbakını gordu ıstıkrarlı turkıyeyı gordu dururmu daha

37
8
yanıtYanıtla
kunduracıabdullah_1146666@hotmail.com:

ayakkabı kutusu gördü dangalak...

yanıt0
yanıt0
Le Francerench@hotmail.com:

Avrupada yasaklanan seyller Turkiyede yapilacak ve onlar böylece para kazanacaklar.

16
23
yanıtYanıtla
cancannn_23@hotmail.com:

illaki bi kulp bulacaksın taşlayacaksınız eleştiri yapmak güzeldir ama takdir etmekde güzeldir

yanıt0
yanıt0
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title