Haberler

Fransa'dan Kürtlere Sert Tepki: Defolup Gidin

Güncelleme:

Fransa'nın Marsilya kentinde eylem yapıp IŞİD'i protesto eden Kürt eylemcilere, "Fransa'dan defolup gidin ve Irak'ta, Suriye'de savaşın" tepkisi geldi.

Bir haftadan bu yana Fransa'nın Marsilya kentinde eylem yapıp IŞİD'i protesto eden Kürt eylemcilere, Marsilya Emniyet Müdürü'nün Özel Kalemi Gilles Gray "Burada eylem yapacağınıza Fransa'dan defolup gidin ve Irak'ta, Suriye'de İslam Devleti'ne karşı savaşın" diye tepki gösterdi.

Marsilya'nın yerel gazetelerinden La Marseillaise'de çıkan habere göre Marsilya Emniyeti'nden yetkililer, şehrin merkezindeki marina yakınlarında çadır kuran eylemcilerle geçtiğimiz perşembe günü yapıldığı anlaşılan bir görüşme gerçekleştirdi.

"ORADA KARDEŞLERİNİZ SAVAŞIRKEN, SİZLER MARSİLYA'YI KARIŞTIRIYORSUNUZ"

Gazetenin haberine göre görüşme sırasında sinirlenen Marsilya Emniyeti Özel Kalem Müdürü Gilles Gray, Kürt temsilcilere Fransa'yı terk etmeleri ve IŞİD'e karşı savaşan "kardeşlerine" yardım etmelerini söyledi. Kürt temsilcilerden biri Fransa'nın yardım edebileceğini, bunun için Cumhurbaşkanı'na gönderilmek üzere bir imza kampanyası başlattıklarını söylediğinde ise Gray'in yanıtı "Orada kardeşleriniz savaşırken, sizler Marsilya'yı karıştırmaya çalışıyorsunuz" şeklinde oldu.

"SİZİN DAVANIZ MARSİLYALILARIN UMRUNDA DEĞİL"

Kürt temsilciler, amaçlarının kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu söylediklerinde ise Gille Gray "Sizin davanız Marsilyalıların umurunda değil" dedi. Gray, konuşmanın ilerleyen bölümünde ise daha da öfkelenerek "Marsilya'yı mahvedeceğinize Fransa'dan defolup gidin, oradaki kardeşlerinize yardım edin" diye çıkıştı.

La Marseillaise gazetesi tarafından konuşmanın ses kayıtlarıyla birlikte yayımlanması üzerine Marsilya Emniyeti, "bu sözlerin kişisel bir yorum olduğu, devleti bağlamadığı" şeklinde bir açıklama yaptı. Fransız basınında ise İçişleri Bakanlığı'nın konunun "aydınlatılması için güvence verdiği" ifadeleri yer aldı. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Marsilya Fransa Suriye Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (97)

sakaryali:

sükkürler olsun kürtler fransanin basina bela oldu sevincden ucuyoruz besle yetimi sevsin seni !!

247
10
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

evet. adam. cok. dogru. söylüyor. defolup. gidin. diyor. aa. unuttugu. birsey. var. nerde. onlarda. o. haysiyet. izet. seref. namus

236
19
yanıtYanıtla
.....:

bunların yüzüne avrupada adımız kirleniyor

131
11
yanıtYanıtla
cehennemliksiniz:

hahahah ulan fransa bile istemiyor sizi toprak bile istemiyecek :D

118
10
yanıtYanıtla
mrt:

yavaş yavaş ögrenıyolar bu ırkın ne mal oldugunu . ulan bız hergun katlanıyoz bu korkak yaygaracılara

108
11
yanıtYanıtla
izmirli:

puhahahahahha hadi gitsenize kekolar ışıd sizi düzüyor hainler sizi

95
10
yanıtYanıtla
kapkara:

Geçmiş olsun Fransa çok geç kaldınız bunlar kene gibidir bir sefer yapıştılar mı bir daha asla çıkaramazsın. . .

86
15
yanıtYanıtla
anlayana:

türkler için söylediklerini bir duysanız o zaman mutlu olurmusunuz kürdlere sizin davanız burda değil sözü ağırsa türklere söylediklerini araştır fransada tanıdığın birine sor

yanıt0
yanıt0
türkiyeli:

sayın devlet büyükleri marsilya emniyet mesubu kadardamı olamıyorsunuz. . bukadar ya bize ne sizin savaşınızdan defolup gidin savaşın ozaman verceksin askere vur emrini bak bakalım bu korkaklar bidaha çıkabiliyomu dışarı

89
9
yanıtYanıtla
kaan:

çok yerli yerinde olmuş daha ne kadar güzel denilebilirki

yanıt0
yanıt0
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title