Haberler

Fransa'da Yolcu Uçağı Düştü, 150 Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A-320 tipi yolcu uçağı, Fransız Alpleri'nin güneyinde düştü, 150 kişi hayatını kaybetti. Uçağın neden düştüğünü ortaya çıkartacak kara kutusu bulundu.

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A-320 tipi bir yolcu uçağı, Fransız Alpleri'nin güneyinde düştü. AFP'nin haberine göre havayolu şirketinden yapılan açıklamada, uçakta 144 yolcu ile 6 mürettebat olduğu kaydedildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, uçaktan kurtulan yolcunun olmadığını söyledi.

2 TANE BEBEK DE VAR

Germanwings CEO'su, "Uçaktaki yolcuların listesi önümüzde. Ancak gizlilik sebebiyle açıklamıyoruz. Önce ailelerine bildireceğiz" dedi.

İspanya'dan Almanya'ya giderken Fransa üzerinde düşen Germanwings uçağında 2'si bebek toplam 150 kişinin bulunduğu bildirildi.

KARA KUTU BULUNDU

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve uçağın düşüşüne neyin neden olduğu konusunda ipuçları barındırdığı düşünülen kara kutunun bulunduğunu açıkladı.

İSPANYOL HÜKÜMETİ YAS İLAN ETTİ

İspanyol hükümeti, Barcelona-Düsseldorf seferini yapan GermanWings şirketine bağlı uçağın bu sabah saatlerinde Fransa'nın güneyindeki Barcelonnette bölgesinde düşmesi ve uçaktaki tüm yolcuların hayatını kaybetmesinden dolayı 3 günlük yas ilan etti.

İSPANYA KRALI: UÇAKTA TÜRK YOLCULAR DA VARDI

İspanya Kralı, uçaktaki yolcular arasında Türklerin de olduğunu açıkladı. Kral Felipe, "Türk yetkililere de taziyelerimi iletiyorum" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da uçakta Türk yolcuların olduğunu doğruladı.

"39 TÜRK YOLCU VARDI" BİLGİSİ

Katalan Haber kanalı '24 Saat', Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurdu. '24 Saat' kanalı, ölenlerin çoğunun öğrenci olduğunu duyurdu.

UÇAK, LUFTHANSA'NIN ALT MARKASI

İspanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf şehrine giden Lufthansa'nın alt markası olan Germanwings adlı havayolu şirketine ait 4U 9525 sefer sayılı uçağın, Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düştüğü belirtildi.

CEO'DAN AÇIKLAMA: UÇAĞIN SON KONTROLLERİ DÜN YAPILDI

Köln-Bonn Havalimanı'nda basın toplantısı düzeleyen Germanwings CEO'su Thomas Winkelmann, "Düşmeden önce sekiz dakika boyunca iritfa kaybetti. Uçağın hangi sebeple alçaldığını bilmiyoruz. Uçağın düşme nedenini bir an önce bulmaya çalışacağız. Yolcular arasında iki bebek vardı. Uçağın son kontrolleri Lufthansa tarafından dün yapıldı. Uçağın kaptanı 10 yıllık tecrübesi olan bir kaptandı. Airbus uçağıyla 6 bin saatlik tecrübesi olan bir pilottu. Uçak 1991'den beri kullanılıyordu." dedi.

"İSİMLERİ AÇIKLAYAMIYORUZ"

Winkelmann, "Acil durum sinyaliyle ilgili yeni bir bilgi veremiyoruz. Bir sinyal verildiğini doğrulamıyoruz. Uçaktaki yolcuların listesi önümüzde. Ancak gizlilik sebebiyle açıklamıyoruz. Önce ailelerine bildireceğiz." dedi.

Germanwings CEO'su, "Normal uçuşlarımıza devam edeceğiz. Uçağa binerken isim veriyorsunuz ancak yolcularla ilgili detayları biz de bilmiyoruz. İspanya Schengen ülkesi olduğu için pasaport kontrolü yapılmıyor. Yolcularla ilgili yalnızca genel bilgilere sahibiz" diye konuştu.

YEREL MECLİS ÜYESİ: UÇAK PARÇALARA AYRILMIŞ

Gilbert Sauvan isimli yerel meclis üyesi, Les Echos gazetesine yaptığı açıklamada, "Uçak parçalara ayrılmış. En büyük enkaz parçası, bir otomobil büyüklüğünde" dedi. Yetkililer bölgeye ulaşımın sadece helikopterle sağlanabildiğini, yürüyerek ise en az 3 saatlik mesafe bulunduğunu açıklamıştı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

150 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili Marsilya Savcılığı da soruşturma başlattı. Savcılıktan yapılan açıklamada olayın tüm ayrıntıları ile incelendiği kaydedildi.

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Düşen uçağa ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Uçakta Türk var mı bilgimiz yok. Arkadaşlarımız araştırıyor. Olumlu ya da olumsuz bir şey şu anda söyleyemiyorum. Umarım yoktur" demişti. Çok sayıda Alman yolcu taşıyan uçaktaki 45 kişinin İspanyol soyadına sahip olduğu açıklanmıştı.

İlgili Haberler

İLK AÇIKLAMALAR OLUMSUZ

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, kazadan sağ kurtulan olmadığının düşünüldüğünü söyledi. Uçakta muhtemelen çok sayıda Alman yolcu olduğunu belirten Hollande, "Kaza, erişimin zor olduğu bir alanda oldu" dedi.

"Bu, topraklarımızda yaşanmış bir trajedidir" diyen Hollande, kazaya ilişkin Almanya Başbakanı Angela Merkel'le telefon görüşmesi yaparak üzüntüsünü dile getirdi.


SOS SİNYALİNDEN HEMEN SONRA DÜŞTÜ

Taşımacılıktan sorumlu Devlet Bakanı Alain Vidalies yaptığı açıklamada uçak kazasından sağ kurtulan olmadığını söyledi. Saat 10.47 sularında uçaktan SOS alındığını ve uçağın bu sırada "anormal" bir pozisyonda ve 5000 feetlik bir yükseklikte olduğunu söyleyen Fransız bakan uçağın alınan SOS sinyalinden hemen sonra düştüğünü belirtti.

Uçağın Méolans-Revel köyüne yakın bir yere düştüğü açıklamasını yapan Fransa Başbakanlığı kabinesi İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Çevre Bakanı Ségolene Royal ve taşımacılıktan sorumlu Devlet Bakanı Alain Vidalies uçağın düştüğü bölgeye gideceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı François Hollande da yaptığı açıklamada Şansölye Angela Merkel'e taziyelerini iletti ve kaza sebeplerinin derhal anlaşılması için tüm gerekenlerin yapılacağını söyledi.


(6 bin 800 feet'te (2 bin 72 metre) irtibatın kesildiği uçağın düştüğü nokta.)

DÜŞÜŞ NEDENİ BİLİNMİYOR

Uçağın düşüş nedeni bilinmiyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı kaza kurbanlarının yakınları için 030 5000 3000 numaralı bir kriz hattı açtı. Lufthansa yaptığı açıklamada, 'Bizim için kara bir gün' ifadesini kullandı. Lufthansa, kazadan canlı kurtulanların olmasını da diledi. Germanwings'in internet sayfasına ise yoğunluktan ötürü ulaşılamıyor. Öte yandan uçakla ilgili bilgiler de ortaya çıkmaya başladı.

Düşen uçağın 24 yaşında olduğu ve 2003 yılına kadar Lufthansa Havayolları'nda olduğu bildirildi.


(Kaza haberini alan yolcu yakınları Barcelona'daki El Prat Havalimanı'na akın etti.)

DHA'nın haberine göre, bölgede uçuş yapan iki helikopter uçağın enkazını tespit etti. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, kurtarma ekiplerinin bölgeye doğru yola çıktığını söyledi.

ŞİRKETTEN İLK AÇIKLAMA

Düşen uçakla ilgili TSİ ile 16.00'da Köln-Bonn Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyeceği duyurulan Germanwings'ten yapılan açıklamada, "Basında yer alan kaza haberleri konusunda henüz herhangi bir bilgiyi teyit edemiyoruz. Konuyla ilgili kesin bilgiler elimize ulaştıkça sizinle paylaşıyor olacağız" denildi.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre; Germanwings hava yolu şirketi daha önce ölümcül bir kazaya karışmadı.

MERKEL PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert, Şansölye'nin kaza dolayısıyla "şoke olduğunu" söyledi. Seibert, Merkel'in Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'la telefonda görüştüğünü ve tüm programlarını iptal ettiğini duyurdu.

DÜŞEN UÇAK, ARA VERDİĞİ TÜRKİYE UÇUŞLARINA YENİDEN BAŞLAMIŞTI

İspanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf şehrine giderken Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düştüğü açıklanan ve içinde 150 yolcu ve mürettebat bulunan Germanwings Havayollarının, kısa bir süre ara verdiği Türkiye uçuşlarına 5 Mart'ta yeniden başlamıştı.

Almanya'nın önde gelen low cost havayolu şirketlerinden ve Lufthansa Alman Havayolları'nın kardeş kuruluşu olan Germanwings'in, Türkiye uçuşlarına kaldığı yerden devam ettiği haberi basında şu şekilde yer almıştı:

""Germanwings bu sene Türkiye uçuşlarına yoğunluk vererek uçuş planına başta Adana olmak üzere birçok yeni destinasyon ekledi. Yeni uçuş programı çerçevesinde İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Adana merkezli Berlin, Köln/Bonn, Düsseldorf, Stuttgart, Hannover, Münih, Hamburg Dortmund, Bremen, Baden-Baden, Rostock, Leipzig, Nürnberg ve Dresden noktalarına direkt sefer düzenleyecek.

Mart ayı itibariyle seferlerine başlayan Germanwings Havayolu 49 Euro'dan başlayan fiyatlarla, yolcularına hem konforlu hem de uygun fiyatlı uçuş imkanı sunacak. Kurulduğu 2002 yılından itibaren Türkiye destinasyonlarını arttırarak operasyonlarına devam eden Alman Havayolu Germanwings bu sene de karşılıklı eklediği yeni destinasyonlarla Türkiye'ye verdiği değeri bir kez daha gözler önüne seriyor.""

Germanwings daha önce 26 Ekim 2013 tarihinde basına yaptığı bir açıklamayla Adana'dan, Ankara'dan, İzmir ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Almanya'nın çeşitli kentlerine ek seferler düzenlediğini açıklamıştı. 2014 yılı sonunda seferlerine kısa bir süre ara veren Germanwings bu ayın 5'inde yeniden Türkiye seferlerini başlatmıştı. İzmir- Düsseldorf seferleri de 17 Mayıs 2014'te başlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Germanwings Almanya Fransa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (157)

can:

Keşke hepsi Türk olsaymış, dünya temizlenirdi biraz da olsa.

137
81
yanıtYanıtla
can:

Keşke hepsi Türk olsaymış, dünya temizlenirdi biraz da olsa.

122
92
yanıtYanıtla
vatandaş:

MANŞETTİN İĞRENÇLİĞİNE BAKIN '''' DÜŞEN UÇAKTAN KÖTÜ HABER, UÇAKTA TÜRKLER DE VARDI'''' deniliyor . ne yanni türkler olmasa idi yalnızca yabancıalrın olması üzücü olmayacak mıydı ! yazık insanlığımız gerçekten kalmamış. . .

199
5
yanıtYanıtla
Özlem Mobil-IOS:

Türk yada degil ne farkeder? Insan öldü...

161
2
yanıtYanıtla
baran:

Türkler hariç Allah diğerlerinin ailesine sabır versin.

91
56
yanıtYanıtla
can:

Bazıları sormuş; ''Türkler insan değil mi?'' ama kimse cevap vermemiş, ben vereyim: Değil.

73
55
yanıtYanıtla
ferhtMobil-ANDROID:

keske butun turkleri bi ucaga koyup uzaydan atsalar..

70
53
yanıtYanıtla
can:

Keşke hepsi Türk olsaymış, dünya temizlenirdi biraz da olsa.

73
42
yanıtYanıtla
can:

Bazıları sormuş; ''Türkler insan değil mi?'' ama kimse cevap vermemiş, ben vereyim: Değil.

64
40
yanıtYanıtla
Türk:

Türk düşmanları da hemen böcek gibi üçüşmüşler yorumlara ırkçılık bahanesiyle.

16
81
yanıtYanıtla
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title