Haberler

Fransa'da Mahkeme Türk Ailenin Çocuklarını Başka Ailelere Verdi

Güncelleme:

Fransa'da yaşayan Hülya Beyazıt, şiddet uyguladığı ve eğitimlerine engel olduğu iddialarıyla mahkeme kararıyla elinden alınan 5 çocuğuna yeniden kavuşmak istiyor.

Fransa'da mahkemenin Türk ailenin çocuklarını başka ailelere verdiği iddiası- Fransa'da yaşayan Hülya Beyazıt, şiddet uyguladığı ve eğitimlerine engel olduğu iddialarıyla mahkeme kararıyla elinden alınan 5 çocuğuna yeniden kavuşmak istiyor- Beyazıt : "Komşularımın şikayeti üzerine suçsuz sebepsiz çocuklarımı aldılar, başka ailelere verdiler. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum"İZMİR (AA) - Fransa'da yaşayan Hülya Beyazıt şiddet uyguladığı ve eğitimlerine engel olduğu iddialarıyla mahkeme kararıyla elinden alınan 5 çocuğuna yeniden kavuşmak istiyor. Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi'nde yaşayan ağabeyi Muzaffer Taşdemir'in evinde gazetecilere açıklamada bulunan Hülya Beyazıt kızı Gülsüm ile eşinin inşaat işçisi olarak çalıştığı Fransa'nın Paris'in güneyinde yer alan Wissous bölgesine 8 yıl önce yerleştiklerini anlattı. Fransa'da dünyaya gelen Selvia (7), Cindy (5), Yusuf (3) ve Yakup (1,5) adlı çocuklarıyla yaşamlarını sürdürdükleri sırada Fransız komşularının şikayeti üzerine eve sosyal hizmet uzmanı görevlilerin gelip inceleme yaptığını kaydeden Hülya Beyazıt, 5 çocuğuna da şiddet uygulamakla ve eğitimlerine engel olmakla suçlandığını söyledi. Şikayetler üzerine eşi Kıyasettin Beyazıt ile mahkemeye çıkarıldıklarını anlatan Hülya Beyazıt, şöyle konuştu: "Mahkeme 14 Nisan'da yapıldı. Çocuklarımın eğitimine engel olmakla suçlandım ve psikolojik kontrolden geçmem istendi, 15 gün süreyle çocuklar elimizden alındı. Görevliler gelip çocuklarımı benden kopardı. Çocuklarım benden ayrılmak istemediler, çok ağladık. Hakime yalvardım. Mahkeme çıkışında da dizlerimin üstüne çöküp ağladım. Yabancı dil bilmediğim için de kendimi anlatamadım."Mahkeme kararına itiraz ettiklerini ve dava açtıklarını söyleyen Hülya Beyazıt, 5 çocuğunun da resmi kurumlar tarafından başka ailelere verildiğini iddia etti. - "Nefesim gibi yanımda olmalarını isterdim"Bugüne kadar hiç şiddet uygulamadığı çocuklarını nisan ayından bu yana hiç görmediğini ve çok özlediğini dile getiren Beyazıt, "Komşularımın şikayeti üzerine çocuklarımı suçsuz sebepsiz elimden aldılar, başka ailelere verdiler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'dan yardım istiyorum" dedi. Çocuklarına kavuşursa 1 dakika bile Fransa'da kalmayacaklarını, hayatının sonuna kadar çocuklarını da göndermeyeceğini söyleyen Hülya Beyazıt, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son mahkemede hakim daha modern olmamı, türbanımı çıkarmamı ve 6 ay içinde Fransızcayı çok iyi öğrenmemi istedi. Ben çocuklarımın hayatının tehlikede olduğunu, onlara şiddet uygulandığını düşünüyorum. Akıl sağlıklarını kaybedebilirler ya da öldürülebirler. Onları düşünmekten iç kanama geçirdim. Kalbim sıkışıyor, artık çocuklarıma kavuşmak istiyorum." -Fransa'da mahkemenin Türk ailenin çocuklarını başka ailelere verdiği iddiası-Bayraklı ilçesi

Kaynak: AA / Güncel

Bayraklı Fransa Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title