Haberler

Fransa'da Çocuk Bayramı ve Anneler Günü Coşkusu

Fransa'da Çocuk Bayramı ve Anneler Günü coşkusuLevent Gündüz Strasbourg, 29 Mayıs (DHA)-Strasbourg'da Türkler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Anneler Günü adına ortak bir kutlama programı düzenledi.

Fransa'da Çocuk Bayramı ve Anneler Günü coşkusu

Levent Gündüz Strasbourg, 29 Mayıs (DHA)-

Strasbourg'da Türkler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Anneler Günü adına ortak bir kutlama programı düzenledi.

Dünya'nın çoğu ülkesinde 8 Mayıs tarihinde kutlanan Anneler günü, Fransa'da 29 Mayıs Pazar günü kutlanıyor. Strasbourg kentinde Anneler günüyle birlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlaması da yapıldı. Çocuklar hazırladıkları zengin programla annelerini ödüllendiler. Kentin Esplanade semtindeki 'Citadella' açık hava parkında yapılan kutlamaya 500 civarında Türk ve Fransız katıldı. 'Strasbourg Çocuk Evi' derneği himayesinde yapılan 23 Nisan Ulusal Çocuk Bayramı kutlamasında çocuklar, günün önemine değinen şiir ve şarkıların yanı sıra dans ve folklor oyunlarıyla izleyenlerden büyük alkış topladı. Koordinatör Öğretmen Faruk Bozkoyun, konuşmasında Anneler Günüyle beraber herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını tebrik etti. Başkonsolos Özgür Çınar günün önemine değinen konuşmasında çocuklara ve velilere şu mesajı verdi 'Sevgili çocuklar, yüce meclisin açılış günü olan ve Atatürk tarafından bayram ilan edilen 23 Nisan'ın sizlere armağan edilmesi, Atatürk ve ulusumuzun sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir. 23 Nisan, dünyada çocukların ilk ve tek bayramıdır. Bayram bu anlamda çok değerlidir' dedi. Fransa'nın Strasbourg kenti ve çevresinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, beş hafta boyunca 30 bölgede kutlandı. Bu yıl kutlamalarının geç düzenlendiği 23 Nisan Bayramında sahne alan çocuklar, ellerinde Türk, Fransız, Avrupa Birliği bayraklarıyla hem milli bayramımızı, hem de Anneler Gününü sevinç içinde kutladı. Kutlamaya sivil toplum dernekleri, sponsorlar, yerel siyasetçiler, konsolosluk çalışanları katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Gündüz Anneler Günü 23 Nisan Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title