Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Galatasaray Üniversitesi'nde

Haber-kamera: Ümit TÜRK - Enver ALAS - İSTANBUL / DHA Fransa Cumhurbaşkanı Français Hollande, saat 10.30'da Ortaköy'de bulunan Galatasaray Üniversitesi'ne geldi.

Haber-kamera: Ümit TÜRK - Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

Fransa Cumhurbaşkanı Français Hollande, saat 10.30'da Ortaköy'de bulunan Galatasaray Üniversitesi'ne geldi. Hollande'yi burada Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga ile üniversitenin öğretim üyeleri karşıladı. Kendisini karşılayanlarla tokalaşan Hollande, daha sonra rektörlük binasına girdi. Burada yaklaşık 10 dakika kalan Hollande, beraberindekilerle üniversitenin Çırağan Caddesi'nin karşısındaki Yiğit Okur Kampüsü'ne yürüdü. Hollande, Çırağan Caddesi'nde kendisini selamlayan Galatasaray Üniversitesi'nde okuyan Fransız öğrencilerle bir süre ayaküstü sohbet etti. Daha sonra Çırağan Caddesi'nde yaklaşık 200 metre yürüyen Hollande, çevresindekilerden üniversitenin fiziki yapısı hakkında bilgi aldı. Bu sırada korumaları da çevrede sıkı güvenlik önlemleri alarak kimseyi yaklaştırmadı. Hollande ve Tolga, rektörlük binasında gerçekleşen ziyaretin ardından Galatasaray Üniversitesi öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen 'Bilim ve Yüksek Öğretim Alanında İşbirliği' konulu konferans için Galatasaray Üniversitesi Yiğit Okur Kampüsü'ne geldi. Hollande beraberindeki heyet ile kampüse yürüyerek gelmeyi tercih etti. Konferansın yapılacağı Aydın Doğan Oditoryumu'na girişte soru sormak için Hollande'ın yanına yaklaşan bir gazeteci Fransız korumalar tarafından uzaklaştırıldı. Konferansa sanatçı Candan Erçetin, gazeteci Fatih Altaylı, İşadamı İnan Kıraç da katılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ethem Tolga Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title