Haberler

Fotoğraf sanatçıları Kapadokya'yı gökyüzünden izledi -

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun organizasyonuyla Kapadokya'yı ziyaret eden fotoğraf sanatçılarına yönelik balon turu düzenledi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun organizasyonuyla Kapadokya'yı ziyaret eden fotoğraf sanatçılarına yönelik balon turu düzenledi.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Kongresi ve Uluslararası Fotoğraf Şöleni kapsamında Türkiye'ye gelen 41 ülkeden yaklaşık 300 fotoğraf sanatçısının, Kapadokya bölgesindeki gezileri sürüyor.

Göreme'den havalanan 15 balondaki 300'e yakın fotoğraf sanatçısı, Kapadokya'yı havadan görüntüleme şansı buldu.

Voyager Balloons firması sahibi Tevfik Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğrafçılara yönelik özel uçuşu Sivil Havacılık Kurumu Nevşehir Temsilciliği ile ortak yürütülen çalışma sonucu yaptıklarını ifade etti.

- Sivil Havacılık'tan özel izin alındı

Dünyanın tanınmış fotoğraf sanatçılarını Kapadokya'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ölmez, "Sanatçıların çektikleri fotoğraflarla diğer ülkelerde açacakları sergilerde Kapadokya tanıtımına katkı sağlamaları bize onur veriyor. Biz de bu kapsamda tüm misafirlerimize ücretsiz uçuş imkanı sunduk. Kapadokya'da yönetmelik gereği aynı anda en fazla yüz balon uçabiliyor ancak bu sayıyı Sivil Havacılık Kurumu ile görüşerek, fotoğrafçılar için aştık" diye konuştu.

Balon turuna katılan fotoğraf sanatçısı Tahsin Sezer de Kapadokya'nın gökyüzünden muhteşem bir manzarası olduğunu kaydetti.

Dünyada yapılması gereken yedi şeyden birinin balona binmek olduğunu ifade eden Sezer, "Buradaki yeryüzü şekillerini görmek fotoğraflamak gerçekten çok önemli bir deneyim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Nevşehir Türkiye Göreme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title