Haberler

Ford Otosan Rallisi Nefes Kesti

Ford Otosan'ın geleneksel 31'inci Kocaeli Rallisi'nin ikinci gününde toprak parkurda pilotlar arasında kıyasıya mücadele yaşandı.

Ford Otosan'ın geleneksel 31'inci Kocaeli Rallisi'nin ikinci gününde toprak parkurda pilotlar arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Ford Otosan Rallisi'nde öncü araç kullanan Doğukan Manço, "Spora dahil olmanın keyfini yaşıyorum" dedi.

İzmit'te Outlet Center'de dün başlayan seyirci etabının ardından bugün pilotlar zorlu bir parkurda start aldı. 10 yıldır asfalt parkurda gerçekleştirilen etap ilk kez toprak parkurda yapıldı. Kocaeli Fuar Merkezi otoparkında oluşturulan servis alanında araçlarının bakım ve ikmallerini gerçekleştiren pilotlar, Fiesta, Ford, Transit ve Otosan etaplarında yarıştı. Şampiyonluktaki liderliklerini devam ettirmek için etaba çıkacağını söyleyen Yağız Avcı, "Bu sezonun ilk toprak rallisindeyiz. Son 3 sezondur ralliyi kazanmıştık. Bu sene de 4. kez kazanmak için etaplara çıkacağız. Kocaeli etabı genelde sezonun en düşük sürat ortalaması etaplarından biri oluyor. Ama bu sene biraz daha hızlı ve yeni etap var. Oldukça keyifli ve temiz parkuru aynı zamanda mücadelesi de iyi oluyor . Bizi de zorlayan bir parkur olacak. Şampiyonluktaki liderliklerimizi devam ettirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Otomobil yarışçıları ile aynı keyfi yaşadığını söyleyen ve Ford Otosan Rallisi'nde öncü araç kullanan Doğukan Manço, "Bugün ikinci etap ve yarışlarda nabzın atacağı en önemli gün. Öncü pilot olarak büyük sorumluluklarımız olduğunu öğrendim. Spora dahil olmanın keyfini yaşıyorum. Dün çok keyifliydi ve hiç tanımadığımım bir otomobil ve hiç tanımadığım bir piste çıktım. Yarış yapanlarla aynı keyfi yaşadım tabiki. Türkiye nin en hızlı pilotlarına yolun açık olduğunu haber vermek benim görevim. Üzerime düşen sorumluluk ve pilotların bana olan güvenleri nedeniyle çok mutlu oluyorum" diye konuştu.

Yarış otomobilleri saat 17.00'den itibaren İzmit'te Outlet Center'deki finiş podyumuna ulaşacak. Buradaki kupa töreni ile Ford Otosan Rallisi sona erecek. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğukan Manço Ford Otosan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title