Haberler

Foça'yı Sağanak Vurdu

İzmir’in Foça ilçesinde, aniden bastıran sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirirken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

İzmir'in Foça ilçesinde, aniden bastıran sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirirken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yağışlar nedeniyle bazı yollar da trafiğe kapandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İzmir bölgesinde sağanak yağış etkili oldu. Edinilen bilgilere göre, Foça ilçesinde etkili olan sağanak yağış kısa sürede cadde ve sokakları göle çevirirken, bazı derelerin de taşmasına neden oldu. Yollardaki 50 santimetreye ulaşan su seviyesi çok sayıda yolu trafiğe kapattı.

Ev ve iş yerlerini su bastı

Yağışlar nedeniyle bazı evleri ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, ev ve iş yerlerindeki suları tahliye etmek için yoğun çaba harcarken, Foça Belediyesine bağlı ekipler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ile İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) personelleri yollardaki suları tahliye işlemlerine başladı. Ekiplerle birlikte olay yerinde olan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Beklenen yağış oldu. 50 yıldır akmayan dereler taştı. Büyükşehir Belediyemizden ek iş makineleri istedik, geldi, müdahale ediyoruz" dedi.

Foça Kaymakamı Ali Çetin de gelişmeleri izlediklerini, gerekli müdahalelerin yapıldığını, çalışmaların kontrol altında olduğunu söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Foça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title