Haberler

Foça Festivali'ne Muhteşem Final

Güncelleme:

Terör olayları nedeniyle verilen iki yıllık aradan sonra, alanı genişletilen 8'inci Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali dün akşam sona erdi.

Terör olayları nedeniyle verilen iki yıllık aradan sonra, bu yıl Foça İlçe merkezinin yanı sıra Bağarası, Gerenköy ve Yenifoça'daki etkinliklerle alanı genişletilen 8'inci Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali dün akşam sona erdi. Foça Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve Foça Merkez Su Ürünlerinin desteği, Efes Pilsen'in de sponsorluğunda yapılan festivalin son günü büyük ölçüde balıkçılara ayrıldı. Amatör balık avlama, deniz motoru, olta bağlama ve ağ onarma yarışları yapıldı, Demokrasi Meydanı'nda metrelerce uzunluğunda mangal yakıldı. Mangal önünde, yüz metreyi aşan kuyruk oluştu, üç bin kişiye ekmek arası balık verildi. Çeşitli dans gösterileri yapıldı.

KADINLARDAN SÖYLEŞİ

Marsilya Meydanı'nda kurulan ve Türkiye'nin tek 'Yeryüzü Pazarı' ünvanlı Foça yerel pazarında ise Slow Food Foça Zeytindalı Grubu üyesi üreticiler, liderleri Gül Girişmen'in de katıldığı 'Üreten Kadınlar' söyleşisi yaptı.

FENER ALAYI

Havanın kararmasıyla Barbaros Büfe önünde toplanan Foçalı'lar fener alayına katıldı. Marşlar eşliğinde Küçükdeniz Limanı çevresini turlayan kalabalık, Beşkapılar Kalesi'ne yürüdü. Burada yapılan, şair Ataol Behramaoğlu ve müzisyen Haluk Şahin'in 'Şiir Müzik Gecesi' Foçalıları mest etti. Gece, Demokrasi Meydanı'nda 'Grupal Enfeksiyon' adlı grubun konseriyle sürdü. Foçalılar doyasıya eğlendi. Finalde, Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, festivale katılıp destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

yenifoça gerenköy bağarası foça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title