Haberler

Foça Belediyesi Tarihi Konağa Yeniden Hayat Verdi

Güncelleme:

Foça'daki Çapkınoğlu Konağı ve Meyhanesi'nin açılışı çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Foça'daki Çapkınoğlu Konağı ve Meyhanesi'nin açılış törenine CHP'li Foça Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Gökhan Demirağ, CHP'li eski milletvekilleri Kemal Anadol, Ahmet Ersin ve Erdal Karademir, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Metin Öney, Kozbeylili yazar Hüseyin Yurttaş, yazar Muzaffer İzgü, Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilcisi Taner Yasav, 68'liler Vakfı Başkanı Okan Yüksel, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Hüseyin Yurttaş'ın sunumuyla başlayan törende konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ilçenin her yerindeki değerleri turizme kazandırmaya çalıştıklarını, Kozbeyli'deki konağın da yöreye önemli bir değer kattığına inandığını söyledi. Demirağ, "Buranın kamulaştırılması ve köy tüzel kişiliğine kazandırılmasında Kemal Anadol'un büyük çabaları ve katkıları oldu. Kozbeyli halkı tarihi değeri olan pek çok eşyayı sergilenmek üzere hibe etti. Proje koordinatörümüz Çidem Dirim, arkeolog Ertan Aksoy ve belediye ekibimiz özveriyle çalışarak bu hale getirdi. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Foça'yı 12 ay etkili bir turizm kenti haline getirmek için yavaş ama emin adımlarla çalışmaya devam edeceğiz" dedi. ÇAPKINOĞLU'NDA 136 YIL SONRA REMBETİKO ŞARKILAR

Kemal Anadol, 'Büyük Ayrılık' kitabında geçen hikayelerin bazılarında yer alan Kozbeyli Köyü ile Çapkınoğlu Konağı ve Meyhanesi'nin turizme kazandırılması için çabalarını anlattı.

Grup Layka'nın Rembetiko müziklerinden oluşan konserinin ardından köyün yüksek bölümünde yer alan konağa geçildi. Açılış kurdelesinin kesilmesi ve konağın gezilmesinin ardından davetlilere kokteyl verildi. İzmir Valiliği ve Foça Belediyesi'nin ortak projesi olan Çapkınoğlu Konağı ve Meyhanesi taş yapısının özgün restorasyonunun yanı sıra, tarihi dokuya uygun mozaiklerle süslendi. Kozbeyli Köyü halkının destekleriyle toplanan eski eşyalarla bir sergi alanı oluşturuldu. Yapımı 1 yılda tamamlanan yapı ziyaretçilere müze, sosyal tesis ve kafe olarak hizmet verecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Demirağ Kemal Anadol Ahmet Ersin Foça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title