Haberler

Son Dakika! Çavuşoğlu: 4 Adet F-16 Jetimiz Koalisyonda

Güncelleme:

Son dakika gelişmesi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Musul operasyonu kapsamında "4 adet F-16 jetimiz koalisyon güçlerinin hava desteğine katılıyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı ile yaptığı ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Musul operasyonuna değinen Çavuşoğlu, "4 adet F-16 jetimiz koalisyon güçlerinin hava desteğine katılıyor." dedi.

"4 F-16 JETİMİZ KOALİSYONDA"

İşte Çavuşoğlu'nun Musul operasyonuyla ilgili sözleri:

"4 adet F-16 jetimiz koalisyon güçlerinin hava desteğine katılıyor. Başika'daki güçlerimiz Musul operasyonuna kadar 700'ün üzerinde DEAŞ teröristini etkisiz hale getirmiştir. Musul operasyonu başladığında bu yana oradaki güçlerimizin fırtına obüsü havan atışı ve top atışıyla öldürdüğü terörist sayısı 20'ye yaklaşmıştır. Hepimizin hedefi Suriye ve Irak'tan DEAŞ'ı temizlemektir. Irak'ın toprak bütünlüğü ve istikrarı bizim güvenliğimiz kadar önemlidir. Irak'ın değişik bölgeleriniden çok sayıda PKK'lı ülkemize geliyor ve saldırılar düzenliyor. Şimdi de Sincar'ı 2. bir Kandil yapmak isiyorlar. Biz PKK'nın Irak'taki yapılanmasına daha aktif müdahale edeceğiz. Burada yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz."

FRANSIZ BAKAN "İKİ OHAL ARASINDA FARK VAR" DEDİ

Öte yandan Fransa Dış İşleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Fransa ile Türkiye'deki OHAL yapısal olarak farklı. Fransa'daki OHAL'lerde yargının hala bağımsızlığı söz konusudur." diye konuştu.

Jean-Marc Ayrault konuyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye terörle mücadele çerçevesinde kendini savunmak hakkına sahiptir. OHAL süresini uzatmak da kendi hakkıdır. Fransa ile Türkiye'deki OHAL yapısal olarak farklı.
Fransa'daki OHAL'lerde yargının hala bağımsızlığı söz konusudur.

"SİZ DE POLİS YETKİLERİNE EKSTRA BİR YETKİ GETİRİLİYOR"

Sizlerdeki OHAL'de ise polis yetkilerine ekstra bir yetki getiriliyor. Hukuk devlerine saygısı ve temel hak ve özgürlüklerini göz önünde bulundurması ve yargılamaların adil bir şekilde sürdürülmesi gerekiyor. Yargılananların, faillerin konuyu üst makama götürmelerine imkan vermeniz gerekir."

ÇAVUŞOĞLU YANIT VERDİ: İKİ OHAL ARASINDA FARK YOK

Jean-Marc Ayrault'un bu sözlerine yanıt veren Çavuşoğlu ise şunları söyledi:

"Türkiye'deki OHAL ile Fransa'daki OHAL arasında fark yoktur, ikisi de terör örgütlerini hedef almaktadır. Aynı şekilde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne getirdiğimiz kısıtlamalar da aynı kapsamdadır. Fransa'yı hedef alan teröristler hangi muameleyi görüyorsa Türkiye'de darbe girişiminde bulunanlar da yargıya teslim edilmiştir. Fransa'daki ve Türkiye'deki OHAL Fransız ve Türk vatandaşlarının özgürlüklerini kısıtlamamıştır, etkilememiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Politika Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title