Haberler

FKF eski başkanlarından Bingöllü hayatını kaybetti -

Kalp krizi geçiren Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) eski başkanlarından avukat Kemal Bingöllü (75) hayatını kaybetti.

Kalp krizi geçiren Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) eski başkanlarından avukat Kemal Bingöllü (75) hayatını kaybetti.

Gündoğan Mahallesi'ndeki yazlığında tatilini geçiren Bingöllü'nün hareketsiz yattığını gören eşi Gürhan Bingöllü, 112 Acil Servis ekiplerini ve komşularını arayıp yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Bingöllü'nün geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybettiğini belirledi.

Bingöllü'nün cenazesi ikindi vakti Gündoğan Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Bingöllü'nün yakın arkadaşı ve komşusu emekli gazeteci yazar Rahmetullah Karakaya, yaptığı açıklamada, Bingöllü'nün FKF'nin eski başkanlarından biri olduğunu söyledi. Bingöllü'nün çözüm sürecinin fikir babalarından biri olduğunu ifade eden Karakaya, "Deniz Gezmiş'lerin arkadaşlarından biriydi. Bingöllü hayatı boyunca Türkiye'de demokrasinin tam oturması için mücadele etti. Çözüm sürecine büyük katkıları oldu. Türkiye önemli yazar ve hukuk adamlarından birini kaybetti. Dünyadan bir yıldız daha kaydı" diye konuştu.

Posta gazetesinde çalışan oğlu Halit Bingöllü ise babasını kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi.

Babasının herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını belirten Bingöllü, "Aniden gelen ölüm bizi sarstı. Daha önceki yıllarda kalp operasyonu geçirmişti ama bir sıkıntısı yoktu. Onu özleyeceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Karakaya Gündoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title