Haberler

Balıkesir Edremit'te "Fitre ve Zekatlar PKK'ya Gidiyor" İddiası

Güncelleme:

Balıkesir Edremit HDP ilçe eşbaşkanı ve bir yönetici terör örgütü PKK'nın adını kullanarak fitre ve zekat topladığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde polis timleri HDP'li ilçe yöneticilerini gözaltına aldı. Yöneticilerin PKK'nın adını kullanarak fitre ve zekaat topladığı iddia edildi. İddianın yayılması üzerine ilçede tepkiler oluştu.

KARŞILARINDA POLİSİ BULDULAR

İddiaya göre, Edremit ilçesinde çalışan doğu kökenli vatandaşları ziyaret eden HDP Edremit Eşbaşkanı C.C. ve yönetici R.D. terör örgütünün adını kullanarak fitre ve zekat istedi. Çoğu asgari ücretle çalışan işçilerden para toplayan yöneticiler, karşılarında polis ekiplerini buldu. Terör örgütünün adını kullanarak para topladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi yapılan ilk sorgu sonrasında Edremit Adliyesi'ne sevk edildi. Hakkında terör örgütüne üye olmak suçu iddiasıyla soruşturma açılan C.C. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PKK İDDİALARINI REDDETİ

Öte yandan, Eşbaşkan C.C.'nin terör örgütünün adını kullanarak para topladığı iddiasını reddettiği, parayı Rojava Yardımlaşma Derneği için topladıklarını söylediği öğrenildi. Bir süre önce Balıkesir'de düzenlenen terör operasyonuyla Edremit Eşbaşkanı kadın H.K. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaşanan para toplama olayı ile Edremit'in diğer eşbaşkanı hakkında da terör örgütüne üye olmak suçu ile soruşturma açılmış oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Edremit PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (56)

hakikat tektir:

herkes kendi kendini kandiriyor pkk artik bir reyalitedir hic bir güc pekeyi fiziki olarak yok edemez kendi iradesiyle kendini fehs etmedigi mütetce bunu da yapmasi icin anlasmaniz lazim muhatab almaniz lazim pkk bu gün dünyanin dört tarafinda örgütlenmis arkasinda milliyonlarca halk kitlesi olan bir örgüttür pkk sadece silahli bir örgüt degil bünyesinde yüzlerce sivil kitle örgütleride var bu örgütü nasil bitireceksiniz kürt halki bitmeden pkk bitmez bence devlet bosuna isi yokusa sürüyor

112
24
yanıtYanıtla
BİZ TÜRKÜZ:

BU ÜLKEDE AKP İLE CHP İLE MHP İLE HDP İLE PKK İLE CEMAAT İLE IŞİD İLE MÜCADELE EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEN VE DIŞ POLİTİKADA VE İÇ POLİTİKADA PISIRIK DAVRANMAYACAK HERKES BENİM KARDEŞİMDİR . . . MÜCADELENİN GALİBİ OLACAK OLAN DA BİZLERİZ . . . TÜRKİYE CUMHURİYETİ DE BİZİM OSMANLI DA BİZİM SELÇUKLUDA BİZİM KÖKTÜRK DE BİZİM . . . OĞUZ KAĞAN DA BİZİM ATTİLA DA BİZİM FATİH SULTAN MEHMED DE BİZİM YAVUZ SULTAN SELİM DE BİZİM SULTAN ABDÜLHAMİD DE BİZİM ATATÜRK DE BİZİM . . . HİÇBİRİNİ BİRBİRİNDEN AYIRMAYIZ

4
95
yanıtYanıtla
kurd turke daha yakın:

bunlar hepsi yabancı uyruklu

yanıt1
yanıt3
hakikat tektir:

türklük buysa ben türk degilim bu saydiklarin düya alem katliyamci görüyor atatürk haric yünüs emre de mevlana de hacibektas de pirsultan abdal de deniz gezmis de halktan yana olanlari de o zaman olur

yanıt1
yanıt45
cem:

güzel ve uzun uzun yazmışın kardeş. ama maalesef bunlar şu an popüler değil. bu halk daha geçen sene kendi bayrağından utanıyordu çözüm süreci için. rüzgar nereye eserse bu miting amigoları oraya.

yanıt2
yanıt1
XXX:

Güneydoğuda özellikle sınır köyleri ilçelerinde yaşayan kürtlerin pkkya kanmasını bir şekilde anlarm öyle çevrede yetişiyorlar çocukluktan devlet asker düşmanı olarak yetiştiriliyorlar ama batıda izmir istanbulda ve diğer batı şehirlerinde yaşayan kürtler bu hainlere hala nasıl inanıyor faşist dediklerin Türklerin yanında çalışan kürt işci çok hem terörden kaçıp batıya gelmiş iş bulmuş düzen kurmuş hala pkkyı destekliyor inanıyor mal bunlar

15
46
yanıtYanıtla
FIRAT:

PKK, UZAIDAN GELMEDI - HEPISI BIZIM COCUKLARIMIZ. - O PARALAR ONLARA HELEL OLSUN.

11
43
yanıtYanıtla
FIRAT:

HİÇ KİMSE PKK ADINA ZEKAT VEYA FİTRE TOPLAMAZ TOPLANAN ZEKAT VE FİTRELER DEVLETİN DOĞUDA EVLERİNİ YIKTIĞI AİLELERE TOPLANIYOR BENDE VERDİM YALAN VE İFTİRA ATMAYIN

38
8
yanıtYanıtla
analar ağlıyor:

yalan haber, pkk nin zekat ve fitreye ihtiyacı yok, kendi paralarının zekatını kendileri çıkarıyor zaten, bu zekat ve fitre paraları cizre, sur, idil, nusaybir ve daha sayamadım yakılıp yıkılan evlerinden olan oardalda yaşayan türk, arap, kürt ve diğer halklara yardım amaçlı toplanılıp gidönderilecek, kendine insanım diyen herkes bir an önce oralarda yaşayan insanlarayardımda bulunsun.

14
31
yanıtYanıtla
34:

Tam bir kara cahilsin. PKK uyusturucudan besleniyor

yanıt8
yanıt4
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title