Haberler

    Fitch Metodoloji Değişikliğine Gitti

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in metodoloji değişikliği, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 23 ülkenin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunda aşağı yönlü güncellemeyi beraberinde getirdi.

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in metodoloji değişikliği, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 23 ülkenin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunda aşağı yönlü güncellemeyi beraberinde getirdi.

    Fitch Ratings, ülkelerin uzun ve kısa vadeli yerel ve yabancı para biriminden kredi notlarının incelemesi sonucunda 18 Temmuz 2016'da kredi notu değerlendirme kriterlerinde değişikliğe gitti.

    Söz konusu değişiklik ülkelerin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden notlarına aşağı ya da yukarı yönlü revizyon olarak yansırken, bazı ülkelerin ise not görünümlerinde değişiklik yapıldı.

    Kriterlerdeki değişiklik doğrultusunda Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirmeler, yabancı yatırımcılar tarafından önem taşıyan ve temel gösterge olarak alınan "uzun dönem yabancı para birimi cinsinden kredi notunu" içermiyor.

    Bu kapsamda kuruluş, aralarında Türkiye'nin yanı sıra Tayland, Bulgaristan, Romanya, İzlanda, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan ve Tunus'un da bulunduğu 23 ülkenin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu aşağı yönlü revize etti. Kolombiya'nın da uzun dönem yerel para birimi cinsinden kredi notu görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

    Metodoloji düzenlemesi sonrasında Türkiye'nin uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu "BBB"den "BBB-"ye revize eden kuruluş, not görünümünü "durağan" olarak belirledi.

    Türkiye'nin yatırımcılar için gösterge niteliği taşıyan uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notu ise halihazırda "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunuyor. Kuruluşun Türkiye'ye ilişkin kredi notu değerlendirmesini ise 19 Ağustos'ta yapması bekleniyor.

    Fitch Ratings'in metodoloji değişikliği sonrasında uzun dönem yerel para birimi cinsinden kredi notunda aşağı yönlü revizyon yapılan bazı ülkelerin not değişimleri şöyle:

    Kredi Notu (Önce) Kredi Notu (Sonra) Not Görünümü Hırvatistan BB+ BB Negatif Lesoto BB- B+ Durağan Çek Cumhuriyeti AA- A+ Durağan Fas BBB BBB- Durağan Nambiya BBB BBB- Durağan Polonya A A- Durağan İzlanda A- BBB+ Durağan Romanya BBB BBB- Durağan Bulgaristan BBB BBB- Durağan Tunus BB BB- Negatif Türkiye BBB BBB- Durağan Tayland A- BBB+ Durağan

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Tayland Türkiye Durağan Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title