Haberler

Firmalar projeleri tanıyacak…

Güncelleme:

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve gelenekselleşen "Proje Tabanlı Staj (PTS) Sertifika Töreni"nde üniversite ile sektörün işbirliği yaparak gerçekleştirdiği projeler sergilenecek.

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından "Proje Tabanlı Staj (PTS) Programı 2015 Projeleri Sertifika Töreni" 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 15.30'da Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Öğrenci Merkezi Salon 2009'da gerçekleştirilecek.

FİRMALAR PROJELERİ TANIYACAK

Sektörün ve üniversitenin önemli isimlerinin aynı çatı altında buluştuğu ve üniversite-sektör işbirliği çalışmalarının somut çıktılarının tanıtıldığı (PTS) Sertifika Töreni, Türkiye için örneği az rastlanan etkinlik ve uygulamalardan biri olarak göze çarpıyor. Proje tabanlı Staj Programı, firmaların proje fikirlerini üniversite ile birlikte hayata geçirmeleri ve örnek projeler hakkında fikir sahibi olmaları yönünde önem taşıyor.

2015'TE 20 FİRMA, 66 PROJE, 80 ÖĞRENCİ

Türkiye'de ilk kez geliştirilen Proje Tabanlı Staj (PTS) Programı tamamen Anadolu Üniversitesi'ne özgü bir yapı olarak 2012 yılında başladı ve PTS uygulamasıyla bu güne kadar 155 öğrenci programdan faydalanarak staj yapma olanağı sağladı. Eskişehir ve çevresinde bulunan firmaların giderek daha fazla ilgi gösterdiği uygulamanın ilk yılı olan 2012'de programa 2 firma, 7 proje ve 7 öğrenci katıldı. 2013 yılında programa katılan firma sayısı 9'a, proje sayısı 27'ye ve öğrenci sayısı 33'e ulaştı. 2014 yılında 17 firma, 32 proje ve 35 öğrenci ile programa katılım sayısı giderek artış gösterdi. Programa geçtiğimiz 2015 yılı içerisinde 20 firma, 66 proje, 80 öğrenci ile ivme yükselmeye devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Üniversitesi Yunusemre Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title