Haberler

Fırat Çakıroğlu Cinayeti Davası Başlıyor

İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda, Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı'nın Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu öldürdükleri iddiasıyla 1'i tutuklu, 27'si tutuksuz 28 sanık hakkında açılan davanın görülmesine perşembe günü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda, Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı'nın Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu öldürdükleri iddiasıyla 1'i tutuklu, 27'si tutuksuz 28 sanık hakkında açılan davanın görülmesine perşembe günü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Duruşma günü adliye içinde ve dışında, herhangi bir olayın yaşanamaması için polis sıkı güvenlik önlemi alacak.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü iki grup öğrenci geçen şubat ayında kavga etti. Kavgada Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun (23) yanı sıra, karşı gruptaki Nurullah S. (26) ve yine her iki gruptan 27 öğrenci yaralandı. Bacağındaki atar damarı kesilen Çakıroğlu, yaşamını yitirdi.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından değişik zamanlarda gözaltına alınan 28 sanıktan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanırken, 27 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, 5 ay sonra düzenlediği iddianameyi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi. Savcı Zeki Polat, 1'i tutuklu 27'si tutuksuz sanık hakkında hazırladığı iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın tek tutuklu sanığı Nurullah S., 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama suçlarından  ömürboyu ve 69 yıl, diğer 27 sanık ise 'Suç dellilerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama' suçlarından 5-48 yıl arasında hapis istemiyle yargılanmaları için dava açıldı.

AYRI KAPILARDAN ALINACAKLAR

İzmir 2'ci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu perşembe görülmeye başlanacak davada 1'i tutuklu 28 sanık ilk kez hakim önüne çıkacak. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün bu dava için adliyede özel güvenlik önlemi alacağı belirtildi. Duruşma günü her iki tarafın birbirleriyle karşılaşmaması için ayrı ayrı kapılardan adliye içine alınacağı, adliye içinde, dışında ve duruşma salonunda çok sayıda sivil ve resmi kıyafetli polisin görev yapacağı bildirildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Zeki Polat İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title