Haberler

Firari Rektörden Eyfel 'Selfie'si

Güncelleme:

5 gündür aranıyor

Kpss'deki soru hırsızlığı soruşturmasının ikinci dalgasında 'bir numara' olarak aranırken firar eden Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Şerif Tekalan, Paris'te ortaya çıktı. Hakkında yakalama kararı bulunan Tekalan, hiç bir şey olmamış gibi Eyfel Kulesi'nin 'selfie' çekip Twitter'da paylaştı.

Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki ( Kpss ) usulsüzlük soruşturması kapsamında gözaltı alınan şüphelilerden, 17'si tutuklandı, 25'i serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı ilk etapta tutuklanan 32 kişiyle birlikte 49'a yükseldi. 78 kişilik gözaltı listesinde ismi bulunan şüphelilerden 11'i ise hala kayıp. 11 şüpheliden 4'ünün halen yurt dışında bulunduğu tespit edildi.

Kpss ÇETESİNİN BİR NUMARASI

Firari isimlerin arasında Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın da olduğu ortaya çıktı. Tekalan'ın dosyada adı örgüt lider olarak geçen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen ile soruların çalındığı 2010 yılında 6 kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirlendi. İkinci dalganın 'bir numaralı' ismi olan Tekalan'ın operasyondan önce yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi. önceki gün Twitter'dan Eyfel Kulesi önünde çekilmiş fotoğrafını paylaşması ise dikkat çekti.

PARİS'TE KEYİF ÇATIYOR

Tekalan, önceki gün sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Paris'teki Eyfel Kulesi'nin önünde çekildiği fotoğrafı paylaştı. Tekalan, paralel örgütün lideri Fetullah Gülen ile doğrudan görüşen bir isim. Emniyet fezlekesinde Tekalan'ın örgütün aracısı olduğu belirtiliyor. Tekalan'ın avukatı daha önce yaptığı bir açıklamada, KPSS soruşturması ve bu soruşturma kapsamında iddia edilen hususlarla Tekalan'ın en ufak bir ilgisi bulunmadığını iddia etmiş ve 'yurt dışına kaçtı' şeklinde haberleri yalanlamıştı.

REKTÖRÜN ÖRGÜT LİDERİ İLE TELEFON GÖRÜŞMELERİ ÇIKMIŞTI

Soruşturma dosyasında Tekalan'ın yaptığı telefon konuşmalarıyla ilgili HTS kayıtları da yer aldı. KPSS soruşturmasının firarilerinden Prof. Dr. Tekalan'ın, dosyada ismi örgüt lideri olarak geçen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen ile sınav soruların çalındığı 2010 yılında 6 kez görüştüğü tespit edildi. Tekalan ayrıca, 2. dalgada şüpheli olarak gözaltına alınan ÖSYM eski Genel Sekreteri Mehmet Altunay ile de 22 kez görüşme gerçekleştirdi.

155 Polis İmdat'ı aradılar

Şüphelilerin avukatları 155 polis hattını arayarak, "Savcı, müvekkilimi somut delile dayanmadan tutuklamaya sevk etti" iddiasını öne sürerek, savcı Yücel Erkman hakkında şikayette bulundu. 10 yakın avukatın yaptığı şikayetler dosyaya eklendi. Operasyonun önceden haber alınmasının ardından, şüpheli listesinde adı bulunan Sevil A. ve eşi Harun A., T. Özal Üniversitesi Hastanesi'nden hamileliği gerekçe göstererek rapor aldı. Harun A., eşini arkadaşına bırakıp kaçtı. Önceki gün teslim olan Harun A., eşini gerekçe gösterince tutuklananlarla aynı delil durumuna sahip olmasına rağmen serbest kaldı. Hamile, küçük çocuğu olduğu ve hasta çocuğu olduğu gerekçesiyle 9 şüpheliyi serbest bırakan savcı, dün de çocuğu ameliyat olacağı öğrenilen Ramazan Ö.'yü serbest bıraktı.

Himmet transferi dosyada

Soruşturma dosyasında adı şüpheli olarak geçen bin 435 dahinin 2011, 2012 ve 2013 yıllarında, yurt dışında bulunan 20 Gülenist kuruluşa para aktardığı belirlendi. Bunlardan bazıları çalıştıkları 121 paralel kuruluştan yurt dışındaki kuruluşlara para aktarırken, son dalgadaki operasyonda ismi geçen Erdoğan Ö., Ramazan Ö, Ramazan S., Bayram B. gibi bazı adaylarında bizzat kendi isimleriyle yurt dışındaki bu kuruluşlara 50 ile 70 bin arasında para transferi gerçekleştirdiği MASAK raporuna girdi. Dönen para bilançosunun 555 milyon 234 bin 517 TL olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak

Kaynak: UlkeHaber.com / Güncel

Eyfel Kulesi Paris KPSS Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title