Haberler

Finlandiya'da Milletvekili Seçilen Ozan Yanar'a Beşiktaş Forması

Finlandiya'da geçen ay yapılan seçimlerde, Yeşiller Partisi'nden milletvekili seçilen 27 yaşındaki Ozan Yanar'a, Beşiktaş Kulübü, üzerinde ismi yazılı forma gönderdi.

Finlandiya'da geçen ay yapılan seçimlerde, Yeşiller Partisi'nden milletvekili seçilen 27 yaşındaki Ozan Yanar'a, Beşiktaş Kulübü, üzerinde ismi yazılı forma gönderdi. Formasıyla poz veren Yanar, teşekkür etti.

Finlandiya'da 19 Nisan'da yapılan Merkez Parti'nin birinci geldiği seçimlerde, Afganistan kökenli Nasima Razymar, Sosyal Demokrat Parti'den (SDP),Türkiye doğumlu Ozan Yanar da Yeşiller Partisi'nden Parlamento'ya girmeyi hak kazandı. Ozan Yanar, Finlandiya Parlamentosu'na giren ilk Türk oldu.

Mimar ve öğretim üyesi babası Hüseyin Yanar ile birlikte 14 yaşındaki Finlandiya'ya giden Ozan Yanar, Helsinki Üniversitesi'nde ekonomi dalında master yaptı. Finlandiya Yeşil Partisi'nin Genç Kolu Başkanı olarak görev de yapan Ozan Yanar, seçimde 58 oy farkla seçimi kazandı.

Futbola ilgisini hem seçim öncesi hem de seçimden sonra gösteren Ozan Yanar'ın Finlandiya'ya uyum sağlamasında futbolun payı büyük. Finlandiya Gençler Futbol Ligi'nde oynayan Yanar, milletvekili seçildikten sonra da futbol maçlarını izlemeye gidiyor.

Beşiktaş taraftarı olduğunu açıklayan Yanar'a siyah- beyazlı kulüp jest yaparak üzerinde ismi yazılı forma gönderdi. Beşiktaş Kulubü'nün resmi instagram hesabından yayınlanan kutlama mesajında, Yanar'a başarı dileklerinde bulunularak şöyle denildi:

'Beşiktaşlı siyasetçi Ozan Yanar'ın Finlandiya'da parlamentoya seçilmesi kulübümüzü memnun etmiştir. Yeşil Parti'den milletvekili seçilen Ozan Yanar'ı bu başarısı nedeniyle tebrik eder ve görevinde başarılar dileriz. Yanar'a kulubümüzün tebrik mesajının yanı sıra gururla taşıması için formamız da ulaştırılmıştır.'

Ozan Yanar da Beşiktaş formasıyla poz verdiği fotoğrafını sosyal medyadaki hesabından yayınlayarak teşekkür etti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yanar Finlandiya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title