Haberler

Finike Festivali ve Hasyurt Tarım Fuarı Başladı

Finike Festivali ve Hasyurt Tarım Fuarı başladı Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - BU yıl 27'ncisi düzenlenen Finike Festivali ile 24'üncü Hasyurt Tarım Fuarı başladı.

Finike Festivali ve Hasyurt Tarım Fuarı başladı

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - BU yıl 27'ncisi düzenlenen Finike Festivali ile 24'üncü Hasyurt Tarım Fuarı başladı. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Haryurt Tarım Fuarı'nın önümüzdeki yıllardan itibaren 'Portakal' temalı bir organizasyona dönüştürüleceğini söyledi.

Finike Festivali ve Hasyurt Tarım Fuarı'nın başlaması dolayısıyla ilçe merkezinde kortej yürüyüşü yapıldı. Protokol üyeleri, fuarda yer alan firmalar ile vatandaşların da katıldığı yürüyüşte, mehter takımı ve Finike Belediyesi'nin kardeş kenti Macaristan'ın Budapeşte Belediyesi tarafından gönderilen yöresel kıyafetler de fuar görevlileri tarafından sergilendi. Yürüyüş, Finike Belediyesi'ne ait kapalı pazar yerinde oluşturulan Hasyurt Tarım Fuarı alanında sona erdi.

Burada yapılan törene Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal ile milletvekili Osman Kaptan, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, bağımsız milletvekili adayı Hasan Subaşı, belediye meclis üyeleri, milletvekili adayları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

'PORTAKAL EXPO YAPACAĞIZ'

Açılışta konuşan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Hasyurt Tarım Fuarı ile Finike Festivali'ni birleştirdiklerini belirterek, "Bu iki önemli organizasyonu ve yağlı güreş turnuvasını bir arada gerçekleştiriyoruz. Herkesin malumu olduğu üzere, 24 yıl önce çok zor şartlar altında başlatılan Hasyurt Tarım Fuarı, tarım sektörüne ciddi katkılar sunmuştur. Ancak geldiğimiz noktada, tarım fuarı organizasyonlarının çoğalması, kent merkezlerinde daha büyük fuarlar yapılması, ilçelerde yapılan tarım fuarlarını önemli ölçüde etkilemiştir. Gelişmeleri de dikkate alarak önümüzdeki yıldan itibaren portakal temasını ön plana çıkaran bir organizasyona yönelmek istiyoruz. 'Portakal EXPO' yapmayı planlıyoruz" dedi.

Diğer protokol üyelerinin de konuşmalarının ardından fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar stantları gezerek firmaların sergilediği ürünleri görme fırsatı buldu. Özellikle tarım makinelerine ilgi gösteren protokol üyeleri, bindikleri traktörleri inceledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaan Osman Sarıoğlu Finike Belediyesi Antalya Hasyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title