Haberler

Fındıkta Rekolte Tespit Çalışmaları Tamamladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılı fındık rekoltesini belirlemek üzere oluşturulan komisyon üyelerinin fındıkta rekolte çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılı fındık rekoltesini belirlemek üzere oluşturulan komisyon üyelerinin fındıkta rekolte çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il müdürlüklerinin koordinasyonunda oluşturulan rekolte tespit komisyonunun, fındık üretilen illerin tamamında çalışma yaptığını söyledi.

Yılmaz, 15 Haziran'da 16 il ve 108 ilçede başlayan rekolte tespit çalışmalarının sona erdiğini ifade ederek, komisyon üyeleri tarafından oluşturulan raporun bugün itibarıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teslim edildiğini belirtti.

Yaklaşık 15 gün süren rekolte belirleme çalışmalarının oldukça şeffaf ve dikkatli yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, "Rekolte konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Daha önceki yıllarda farklı kurumlar tarafından açıklanan değişik rekolteler kamuoyunda kafa karışıklığına neden oluyordu. Bu sene ilk defa ilgili bakanlık tek rekolte açıklayacak. Böylece kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak." diye konuştu.

Yılmaz, 2016 yılı tahmini rekolte rakamlarının temmuz ayının ilk haftası itibarıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanacağını belirterek, "Başta üreticilerimiz olmak üzere fındıkla ilgilenen her kesim sabırsızlıkla açılanacak rakamları bekliyor. Tahminimce bir hafta içerisinde bu merak giderilecektir." dedi.

Yılmaz, rekolte tespit çalışmalarının en son Ordu ve Giresun'da tamamlandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kemal Yılmaz Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title