Haberler

Fındıklı Ekmeğe" İlgi Büyük

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından fındıkta iç tüketimi artırmak amacıyla 2009 yılında başlatılan proje kapsamında üretilen "fındıklı ekmek" rağbet görüyor.

MELTEM YILMAZ - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından fındıkta iç tüketimi artırmak amacıyla 2009 yılında başlatılan proje kapsamında üretilen "fındıklı ekmek" rağbet görüyor.

Ülke genelinde "İşin 'Temel'i fındık olsun, ekmeğin içinde Dursun" sloganı ile başlatılan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) de desteklenen proje kapsamında, yaklaşık 20 ildeki ekmek fabrikası ve fırınlara ücretsiz fındık unu gönderilerek üretim yapıldı. Fındıklı ekmek, Türkiye'nin yanı sıra, başta Almanya olmak üzere diğer yabancı ülkelerden de ilgi görmeye başladı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TTB olarak 2009'da başlattıkları projenin olumlu sonuçlar vermeye başladığını söyledi.

Türkiye'nin yanı sıra bu yıl ilk defa yurt dışında da fındıklı ekmeğe yönelik tanıtım yaptıklarını anlatan Köleoğlu, "Bu yıl Almanya'nın Dortmund kentinde gerçekleştirilen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nde de fındıklı ekmek dağıtılarak bir ilke imza atıldı. Fındıklı ekmek Almanlar tarafından da beğenildi. Fındıkla ekmek ülkemizin yanı sıra başta Almanya olmak üzere diğer yabancı ülkelerden de ilgi görmeye başladı." diye konuştu.

"Hedefimiz çok üretip, çok satabilmek"

Türkiye'nin fındık üretiminde çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Köleoğlu, "Son 10 yılın ortalamasına göre yılda 600 bin ton civarında kabuklu fındık üretilip, bunun tamamı dış ve iç piyasaya satılabiliyor olsa da Türkiye'nin 700 bin hektarı aşkın alanda 1 milyon tonun üzerinde fındık üretebilme kapasitesi bulunuyor." dedi.

Köleoğlu, hedeflerinin çok üretip, çok satabilmek olduğunu işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan sağlığına çok yararlı olan fındığın ülkemizde de tüketimini arttırmalıyız. Bunun için fındıklı ekmek kampanyası yaptık ve sürdürüyoruz. Bugüne kadar 10 tonu aşkın fındık ununu ücretsiz olarak dağıtarak kampanyayı etkili hale getirdik. Ülkemizde en çok tüketilen temel gıda maddesi ekmektir. Ekmeğin bir kısmında fındığı kullandırabilirsek önemli bir talep yaratmış oluruz."

Fındığın, ekmek ile mükemmel bir ikili oluşturduğunu dile getiren Köleoğlu, "Hem lezzet, hem de vitamin bakımından tercih edilmektedir. Ankara ve İstanbul'da halk ekmek fabrikaları ile pastanelerin ürünlerinde fındık unu kullanımı artmaktadır. Son zamanlarda bazı fırınların da fındıklı ekmek üretmeye başladıkları görülüyor. Türkiye'de üretilen ekmeğin yüzde 5'ine bile fındık ununu sokabilsek, fındıkta iç tüketimimiz azami seviyeye çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Fındıklı Almanya Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title