Haberler

Fındık Tarihi Rekorunu Kırdı

Güncelleme:

Ordu'da sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı, serbest piyasada 17 liraya kadar yükselerek rekor kırdı.

Sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı, serbst piyasada 17 liraya kadar yükselerek tarihi rekorunu kırdı

FİYAT HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, yaptığı açıklamada, düşük fındık rekoltesi nedeniyle fiyatların her geçen gün artış gösterdiğini belirterek, "Ordu'da kilogramı 17 liraya yükselen fındık fiyatı daha önce görülmemiş bir şey. Bu fiyatla yeni bir rekora daha ulaşılmış oldu" dedi.

"FİYAT 20 LİRAYA ÇIKABİLİR"

Fındık fiyatının arz talep durumuna göre her geçen gün artış gösterdiğine işaret eden Enginyurt, ilerleyen aylarda fiyatın 20 lirayı bulabileceğini söyledi. Enginyurt, geçen yılın mart ayında yaşanan zirai donun rekolteyi düşürmesiyle fiyatların bu seviyelerine ulaştığını anlatarak, "Üretici fiyattan memnun, ancak elinde paraya çevirecek ürün yok" diye konuştu.

YALANCI BAHAR KORKUSU

Son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu ve bunun da fındık için tehlike arz ettiğini belirten Enginyurt, şunları kaydetti: "Bu durum aynı zamanda fiyatların da yükselmesine neden oluyor. Üretici ise bu durumdan tedirgin. Yalancı bahara aldanan fındık erken karanfil açıyor. Olası bir donda ise yeniden ürünün zarar görmesi çok mümkün. Üretici bunun farkında olduğu için gelişmeleri endişeyle takip ediyor. İnşallah üretici adına korkulanlar olmaz."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ordu Alışveriş Komik - İlginç Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

zaferMobil-ANDROID:

üretici emeğinin karşılığını alamadiktan sonra fındık serbest piyasada 50 tl olsa ne olacak parayı kazanan aracilar cebinden parası giden vatandas

14
0
yanıtYanıtla
BZKRT onur Mobil-ANDROID:

Ulan ben giresunluyum fındığı 6 lira dan köylüden aliyolar 10 15 e satiyolar yazık günah yani

9
0
yanıtYanıtla
ah be kardeşimMobil-ANDROID:

Şu enflasyonu hesaplayanlar kim bilmek isterim.

5
0
yanıtYanıtla
FERHAT:

NEDEN FİYATI PA ALI Kİ UCUZKEN BOLBOLALIYORDUK

3
1
yanıtYanıtla
Sülo:

bence hemen devlet el koysun yoksa hic kimse cocuk yapamaz hahaha

0
0
yanıtYanıtla
semerci:

dünyanın en pahalı etini ekmeğini yiyoruz. . akaryakıtı geçtik. . kabuklu ceviz 30 içi 90 lira. . fındık da, patatis de öyle. . insan haysiyet ve şerefinden ucuz ne var bu ülkede. . bir de yıllarca ''kendini doyuracak tarım ülkesiyiz''diye yalanlarla uyutulduk. . düzen böyle istiyor. . düzülen mutluysa sonuç değişmez. .

0
0
yanıtYanıtla
mehmet:

fındık orduda 17 tl giresunda 16 tl birileri çıksın doruyu söylesin

0
0
yanıtYanıtla
galip:

altaş tv fındık fiyatını niye akşam haberde veriyor gündüz ekran ustünde versede bizler ona göre elimizdeki fındığı pazara indirsege 17 tl yi görüpte

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title