Haberler

Fındığın Kilogramı 17 Liraya Çıktı

Güncelleme:

Ordu'da sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı serbest piyasada 17 liraya kadar çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Fındığın kilogramı 17 liraya çıktı- Ordu'da sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı serbest piyasada 17 liraya kadar çıkarak yeni bir rekor kırdı- OTSO Fındık Komitesi Başkanı Enginyurt: - "Ordu'da kilogramı 17 liraya yükselen fındık fiyatı daha önce görülmemiş bir şey. Bu fiyatla yeni bir rekora daha ulaşılmış oldu" Ordu'da sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı, serbest piyasada 17 liraya kadar çıktı.Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düşük fındık rekoltesi nedeniyle fiyatların her geçen gün artış gösterdiğini belirterek, "Ordu'da kilogramı 17 liraya yükselen fındık fiyatı daha önce görülmemiş bir şey. Bu fiyatla yeni bir rekora daha ulaşılmış oldu" dedi. Fındık fiyatının arz talep durumuna göre her geçen gün artış gösterdiğine işaret eden Enginyurt, ilerleyen aylarda fiyatın 20 lirayı bulabileceğini söyledi. Enginyurt, geçen yılın mart ayında yaşanan zirai donun rekolteyi düşürmesiyle fiyatların bu seviyelerine ulaştığını anlatarak, "Üretici fiyattan memnun, ancak elinde paraya çevirecek ürün yok" diye konuştu. - Üreticide "yalancı bahar" korkusu Son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu ve bunun da fındık için tehlike arz ettiğini belirten Enginyurt, şunları kaydetti: "Bu durum aynı zamanda fiyatların da yükselmesine neden oluyor. Üretici ise bu durumdan tedirgin. Yalancı bahara aldanan fındık erken karanfil açıyor. Olası bir donda ise yeniden ürünün zarar görmesi çok mümkün. Üretici bunun farkında olduğu için gelişmeleri endişeyle takip ediyor. İnşallah üretici adına korkulanlar olmaz." - detay- röp

Kaynak: AA / Güncel

Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (2)

galip:

ordulu tüccarlara helal olsun fındık 17 tl dedi giresun fındığı 15. 50 . 16 tl diyorlar demekki giresun tüccarları geriden geliyor sebebini anlıyamadık fındığı yükleyip orduya götürmek

0
0
yanıtYanıtla
ordulu:

helal olsun sana kimsenin yapamadığını yaptın üreticinin yanında durdun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title