Haberler

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Arttı

Finansal Hizmetler Güven Endeksi, haziranda bir önceki aya kıyasla 18,2 puan artarak 176,8 seviyesine yükseldi.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi, haziranda bir önceki aya kıyasla 18,2 puan artarak 176,8 seviyesine yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran ayına ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni (FHGE) açıklandı.

Buna göre, FHGE bu yılın haziran ayında bir önceki aya kıyasla 18,2 puan artışla 176,8'e ulaştı. Endeks, mayıs ayında 158,6 düzeyindeydi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde FHGE'yi, son üç aydaki iş durumu ve son üç aydaki hizmetlere talep artış yönünde, gelecek üç aydaki hizmetlere talep beklentisi FHGE'yi azalış yönünde etkiledi.

Son üç ayda iş durumunda iyileşme ve hizmetlere talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla güçlendiği görüldü. Gelecek üç aydaki hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentilerin ise zayıflayarak devam ettiği gözlendi.

Son üç aydaki istihdama ilişkin değerlendirmelere göre, bir önceki ayda azalış bildirenler lehine olan seyir artış bildirenler lehine döndü. Gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir ise zayıfladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title