Haberler

Financial Times'a Konuşan AK Partililer, Berat Albayrak'ın Yeni Görevini Duyurdu

Güncelleme:

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan iki AK Partili, Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın, Mehmet Şimşek'in yerine geleceğini söyledi.

İngiliz Financial Times gazetesi, Başbakan Davutoğlu'nun görevden alınmasıyla, Türkiye'deki ekonomik reformların durma noktasına geldiğini yazdı. Gazeteye konuşan iki AK Partili Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın, Mehmet Şimşek'in yerine geleceğini söyledi.

"ERDOGAN REFORMA DEĞİL GÜCE ODAKLANDI"

Gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik reformlardansa, gücü kendi elinde toplamaya odaklandığına dikkat çekti.

BBC Türkçe'nin aktardığı haberde, Türkiye'nin iş piyasası, emeklilik, tavhil ve hisse senedi piyasalarında reform yapma sözü vermiş olduğu hatırlatıldıktan sonra, Ahmet Davutoğlu'nun bunlar ve Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne yaklaştıracak diğer reformların destekçisi olduğu belirtiliyor.

Financial Times, Mehmet Şimşek'in yıl başında yatırımcılara, ekonomik reformların en kısa sürede yapılacağını söylemiş olduğunu hatırlatıyor.

DAVUTOĞLU'NUN EKİBİNİN GELECEĞİ BELİRSİZ

Davutoğlu'nun Erdoğan tarafından görevden alındığını yazan gazete, Davutoğlu'yla birlikte ekonomik reformları destekleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de geleceklerinin belirsiz olduğuna dikkat çekiyor.

Financial Times maliye bakanlığından teknokratların özel sohbetler sırasında ekonominin iyi bir performans sergilediği dönemde ekonomik reformaların güç kaybediyor olmasından yakındıklarını belirtiyor.

Gazeteye göre Türkiye'nin reformları ertelemesi ya da tamamen bir kenara itmesi ise Türkiye ekonomisini tüketime daha da bağımlı hale getirip, cari açığını yeniden yükseltip işsizliğin düşürülmesini zorlaştırabilir.

"ŞİMŞEK'İN YERİNİ ALBAYRAK ALABİLİR"

Financial Times'a konuşan ismi verilmeyen iki AKP'li ise, Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın, Mehmet Şimşek'in yerine başbakan yardımcılığına getirilebileceğini iddia etti.

Ancak gazete Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in bu konuda yorum yapmadığını belirtti.

Haberde "Mehmet Şimşek şu anki görevinde kalsa bile, AKP içinde tutulmayan ve mali olarak pahalı reformları kabul ettirmeyi başarabileceği konusunda şüpheler var" yorumunda bulunuldu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Berat Albayrak Mehmet Şimşek Times Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title