Haberler

Financial Times'a Göre Bu Yıl Performansı En Kötü Para Birimi TL

Güncelleme:

İngiliz Financial Times gazetesi bugünkü sayısında Türk Lirası'nın Amerikan Doları karşısında rekor düzeyde gerilemesine değindi.

İngiliz Financial Times gazetesi bugünkü sayısında Türk Lirası'nın Amerikan Doları karşısında rekor düzeyde gerilemesine değindi. Gazete, bu yıl şu ana kadar gelişmekte olan ülkeler arasında para birimi dolara karşı en fazla değer kaybeden ülkenin Türkiye olduğunu yazdı.

SADECE DÜNKÜ KAYIP YÜZDE 0,7

Financial Times'ın "Şirketler ve Piyasalar" ekindeki haberde, liranın dolar karşısında sadece dün yüzde 0,7 değer kaybettiği ve kurun 2,73 olduğu belirtiliyor.

Gazetenin muhabirleri Michael Hunter ve Elaine Moore'un vurguladıkları bir diğer nokta da, liranın dolar karşısında sadece bu yılki değer kaybının yüzde 16'ya ulaşması.

SEÇİMDEKİ BELİRSİZLİK SERMAYE ÇIKIŞINI TETİKLEYEBİLİR

BBC Türkçe'nin yayımladığı habere göre, Financial Times'a konuşan iki uzmanın gelişmelerle ilgili görüşleri şöyle:

Bernd Berg (Société Générale): Lira üzerindeki satış baskısının yoğunlaşmasını bekliyoruz. Seçimin neden olduğu belirsizlik sermaye çıkışını tetikleyebilir. Özellikle de doların genelde güçlü olduğu bir ortamda. Artık hükümet ve Merkez Bankası uygun önlemleri almazsa, bu satış baskısının daha da hızlanabileceğini ve kur krizine dönüşebileceğini düşünüyoruz.

'LİRA ÜZERİNDE SİYASİ BASKI VAR'

Enrique Diaz-Alvarez (Ebury): Liranın gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında en zayıflardan biri olduğunu düşünüyoruz. AKP hükümetinin enflayson yükselirken faizlerin düşürülmesine yönelik baskısı nedeniyle lira siyasi baskıyla karşı karşıya. Türkiye'nin para birimi özellikle de yatırımcıların gelişmekte olan piyasalarda risk alma iştahının azalması nedeniyle zayıf konumda. Lira, doğrudan yabancı yatırımlardan ve işçi dövizlerinden ziyade portfolyelerdeki değişkenliğe bağımlı durumda. Bunun nedeni de Türkiye'de cari açığın ve bankaların önemli miktardaki dış borçlarının finansmanı.

YAZIDAKİ KRİTİK NOTLAR

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'de bankacılık sektörünün gidişatına yönelik uyarıları, Türkiye'de işsizlik oranının yüzde 11,3'e, Mart ayında bütçe açığının 6 milyar 800 milyon liraya (yaklaşık 2,5 milyar dolara) ulaşması da haberde değinilen diğer noktalar.

ERDOĞAN DETAYI

Financial Times'taki haberde şu satırlar da yer alıyor:

"Türkiye'de 7 Haziran'da genel seçimler yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarı merkezileştirdiği ve Batı ile ilişkilerde giderek daha da agresif bir üslup benimsediği bir dönemde seçime gidiliyor."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Times Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (112)

kisaMobil-ANDROID:

mezara kadar ak parti

19
31
yanıtYanıtla
günay2906:

Ülkesini seven herkes bilir İNGİLİZ herzaman OSMALININDA TÜRKünde düşmanı olmuştur onlar bizim için ne diyorsa tersi doğrudur demekki herşey yolunda daha iyi olacak. . . kimse ideolojik düşünmesin yorum yapmasın sizler ülkemizin düşmanlarını sadece sevindiriyorsunuz

15
15
yanıtYanıtla
Ben Hur:

Verin kaSimpasaliya oyunuzu , sonunda kaybedeceksiniz donunuzu. !!!!!!!!!!!!

18
12
yanıtYanıtla
ATALARIMIZ BOŞUNA DEMEMİŞLER:

BİZDEN NE KÖY OLUR NE DE KASABA. . .

22
5
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

sosyal patlama olmadan bu ülke uyanmaz. koy önüne makarnayı mutlu olsun meeleer.

21
6
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Türkiye bitti diyorlar ama saray üstüne saray yapıyoruz bunu çekemiyorlar

3
20
yanıtYanıtla
armancmobilWeb@haberler.com:

Liradan 6 sıfır atıldıgında birileri 1 tl miz 1 dolara eşit olacak demisti. Simdi 1 tl ye ekmegi zor aliyoruz

18
5
yanıtYanıtla
dembabaMobil-IOS:

times böyle haber yApıyorsa cidden dogru yoldayız:))

5
15
yanıtYanıtla
mehmet:

sonuna kadar akp

0
20
yanıtYanıtla
rezamobilWeb@haberler.com:

Akp saraylarda yaşasın millet perişan

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title