Haberler

Filmstudio' Nun 3. Sayısı Yayında

Güncelleme:

Oyuncu olmayı aklınıza koydunuz.

Malum, bu yol kimseye bir gül bahçesi vadetmiyor. Eğitimlisiniz ya da alaylı fark etmez, bu yolda yürümek için bilmeniz gereken çok şey var. Basınla ilişkileriniz nasıl olmalı? Vergi ve sigorta durumları ne olacak? Ya sözleşme yaparken hangi hukuki ayrıntılara dikkat etmelisiniz? Bir de doğru giyim ve kendini ifade etme sorunu var ki, çok önemli. Senaryo elinize geldi, nasıl okuyup değerlendireceksiniz? Başarıyı yakaladınız, şöhret basamaklarını baş döndürücü bir hızla çıkarken psikolojik sağlığınızı nasıl koruyacaksınız? Stopaj nedir bilmeyen bir oyuncu, sizce yapımcının hayatını kolaylaştırır mı, zorlaştırır mı?

Merak etmeyin. Oyunculuk kariyerinizde ilerlerken iğnenin ucundaki balon olmamak için ihtiyacınız olan tüm donanımları alabileceğiniz bir yer var: Tümay Özokur Atölye.

Tümay Özokur Atölye, 2014 yılının Ocak ayında; oyunculuk sektörüne bilinçli oyuncu adaylarını kazandırabilmek amacıyla kuruldu.

Bilinçli oyuncu; öncelikle dilini doğru ve güzel konuşabilen, senaryoyu doğru yorumlayabilen, mali yükümlülüklerine ve sözleşme esaslarına hakim olan, kariyer planlayabilen ve set adabını bilen kişi olarak tanımlanıyor.

Katılımcıların yüz yüze görüşülerek seçildiği atölyede bir kur süresi hafta sonları 2 gün olmak üzere toplam 6 hafta. Eğitimler en fazla 15 kişilik sınıflarda veriliyor.

Eğitimden sonra sektöre dair hiçbir adım katılımcılar için sürpriz pozisyonunda olmuyor. Nerede durduklarını ve ne yapacaklarını bilen adaylar olarak, setteki profesyonel ekibin hayatlarını da kolaylaştırmış oluyorlar.

SEKTÖRÜN DUAYENLERİ TÜMAY ÖZOKUR ATÖLYE'DE

Mesleğinde başarılı profesyonellerden oluşan eğitim kadrosunun yanında, sektöre emek vermiş yapımcılar, yönetmenler, oyuncular, gazeteci ve modacılar da düzenlenen workshoplarda tecrübelerini paylaşıyor. Tümay Özokur atölye bu eğitimleri veren ilk ve tek kurum.

Ahmet Kayımtu, Ali Eyüboğlu, Bennu Yıldırımlar, Celal Çimen, Deniz Akçay, Erol Avcı, Ertuğrul Özkök, Ezel Akay, Gani Müjde, Gülgün Feyman, Hasan Yalnızoğlu, İlker Bilgi, Lale Eren, Mete Şener, Metin Uca, Tamer Yılmaz, Uğurkan Erez gibi sektörün önde gelen isimlerinin paylaşacağı bilgilerin hiçbir kurumun müfredatında bulunmayacağı bir gerçek.

PROFESYONELLER TÜMAY ÖZOKUR ATÖLYE'Yİ DEĞERLENDİRDİ

BENNU YILDIRIMLAR: "TÜMAY ÖZOKUR ATÖLYE'Yİ TAVSİYE EDİYORUM"

"Neden Tümay Özokur Atölye?" derseniz; Tümay Özokur, işinde ciddi, sizi bir yere getirebilen insanlarla birlikte en azından kendinizle karşılaşmanızı sağlayan bir ortam oluşturmuş. Oyunculuğa neresinden bakarsanız, bakın illa oyuncu olmak zorunda değilsiniz, ama bu işten anlamak açısından Tümay Özokur Atölye'yi tavsiye ediyorum.

GANİ MÜJDE: "EĞİTİM ŞART"

Ünlü bir Türk düşünürün de dediği gibi "eğitim şart". Tümay Özokur, Türkiye'deki insanların, oyuncuların her alanda belirli bir yere geldikten ya da gelmeden önce de eğitime ihtiyacı olduğunu keşfedip böyle bir oluşum başlatmış. Ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum.

EROL AVCI: "TECRÜBELERİMİ AKTARMAK İSTEDİM"

Ders verir gibi bu tarz atölye ya da eğitim kurumlarında sektöre dair paylaşımlara vakit bulamadığım için katılmıyordum. Ben Tümay Özokur'un doğru bir iş yaptığını, düzgün bir ekip kurduğunu düşünüyorum. Bu sektöre girecek kişileri yetiştirmek için ne kadar çaba sarfettiğini bildiğim için katılmak ve tecrübelerimi aktarmak istedim. Birbirinden inançlı ve gözleri pırıl pırıl parlayan bu eğitimleri almak isteyen gençlere Tümay Özokur kol kanat gerip onları doğru yönlendiriyor. İyi insanlar seçilmiş ve içlerinde piyasaya kazandıracağı kişilerin çıkacağına eminim. Bu sebeple Tümay Özokur'u tebrik ediyorum.


TÜMAY ÖZOKUR ATÖLYE'DE VERİLEN EĞİTİMLER

Kubilay Karslıoğlu; Diksiyon, Kamera Önü Oyunculuk Teknikleri eğitimi veriyor.

Sevinç Erol; Kamera Önü Oyunculuk Teknikleri eğitimini veriyor.

Burcu Salihoğlu; Temel Oyunculuk ve Doğaçlama eğitimini veriyor.

Melih Korukçu; İçsel İmaj, Dışsal Etki eğitimini veriyor..

Handan Öztürk; Oyuncu ve Senaryosu eğitimini veriyor.

Gülgûn Feyman; Doğru Prezantasyon Senaryosu eğitimini veriyor.

Berk Ener; Kamera Önü Oyunculuk Teknikleri eğitimini veriyor.

Psikoterapist Çağatay Öztürk; Oyuncu Psikolojisi, Şöhret ve Kariyer Planlaması eğitimini veriyor.

Kılıç ve Sahne Koreografisi Eğitmeni İlker Can Karagülle; Sahnede Dövüş Teknikleri eğitimini veriyor.

Avukat Elif Esra Kırımlı; Sözleşme Hakları eğitimini veriyor.

Kurtuluş Akdeniz; Vergi Yükümlülükleri eğitimini veriyor.

Emanova Bilişim; Sosyal Medya Kullanımı eğitimini veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bennu Yıldırımlar Tümay Özokur Gani Müjde Erol Avcı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title