Haberler

Film Çekimi Öncesi Deniz Dibi Temizliği

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde çekilecek, deniz dibi kirliliğini mizahi dille ele alacak "İnaf Gari" isimli film öncesinde, 'Sualtı Temizlik Hareketi' grubu ve film ekibi tarafından su altı temzliği etkinliği düzenlendi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde çekilecek, deniz dibi kirliliğini mizahi dille ele alacak "İnaf Gari" isimli film öncesinde, 'Sualtı Temizlik Hareketi' grubu ve film ekibi tarafından su altı temzliği etkinliği düzenlendi. Gönüllü dalgıçlar tarafından denizden çıkartılan çöpler sergilendi, 'İnaf Gari' adlı filmin adı yazıldı.

Yönetmen ve yapımcı Harun Özakıncı, 2009 yılında çektiği "Hadigari Cumhur" ve 2011 yındaki "Yürügari İbram" filmlerinin ardından deniz dibi kirliliğini mizahi bir dille ele alacak olan 'İnaf Gari'nin çekimlerine 15 Ekim'de başlayacak. Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi'nin sponsorluğunda, 7 ayda çekilmesi hedeflenen film, tekneyle Gökova'ya açılan deniz tutkunu bir grubun, dalış sırasında deniz dibinin çöplüğe döndüğünü farketmeleri ve oltalarına balık yerine çöp takılmasıyla başlayan trajikomik olayları konu alacak. TOPLANAN ÇÖPLER SERGİLENDİ

Geçmişte Bodrum'da yaşanan trajikomik olayların da konu edileceği 90 dakikalık sinema filmin çekimleri öncesinde, Bodrum Kumbahçe ve Paşatarlası Plajları'nda, sualtı temizliği yapıldı. Sualtı Temizlik Hareketi üyeleri ve film ekibinin yaptığı deniz dibi temizlikleri sonunda toplanan tüm çöpler, Kumbahçe Meydanı'nda sergilendi. Toplanan çöplerle 'İnaf Gari' yazıldı. Gökova koylarının tanınmasını sağlayan Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ölüm günü 13 Ekim'e kadar 'Sualtı Temizlik Hareketi' etkinliğinin süreceği, ardından filmin çekimlerine başlanacağı kaydedildi.

Yönetmen ve Yapımcı Harun Özakıncı, "Denizlerin kirlenmesine karşı dikkat çekmek amacıyla Sualtı Temizlik Hareketi ile birlikte deniz dibi temizliği yapıyoruz. Ekim ayında film için 'motor' diyene kadar Ege Denizi'nde ve Gökova Koyları'nda çöp toplamaya devam edeceğiz. Toplanan çöplerin hikayesine filmde yer vereceğiz. Filmde de bu çöpleri kullanacağız. Bu filmin başrol oyuncusu çöp olacak. Denizlerimizin daha fazla kirlenmemesi için farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir projeye başladık" dedi. Özakıncı, filmden sonra da dikkat çekmeye devam etmek amacıyla çöp konulu sokak tiyatrosu ve çöp kostümlü sokak defilesi gösterileri yapmayı planladıklarını belirtti. Filmin 2015'te vizyona gireceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harun Özakıncı Bodrum Gökova Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title