Haberler

    Fillerin Arasındaki Balet: Martin Odegaard

    Norveçli gazeteci Thore Haugstad, Real Madrid’e transfer olacak olan genç yıldız Martin Odegaard’ı değerlendirdi.

    Avrupa’nın dev ekiplerinin peşinde olduğu ancak Real Madrid’i seçen henüz 16 yaşındaki Norveçli orta saha Martin Odegaard nasıl bir futbolcu? Norveçli gazeteci Thore Haugstad, Eurosport için yazdı.

    “Geçtiğimiz Nisan ayında ilk resmi maçına çıkan Odegaard’ın böyle bir patlama yapacağını kimse beklemiyordu. O daha bir lise öğrencisiydi... 15 yaş 118 günlükken Norveç Ligi’nde ilk maçına çıktı. Kasım ayında sezon bittiğinde 23 maçta oynamış beş gol atıp yedi de asist yapmıştı.”

    “Daha sonra Norveç Milli Takımı’na seçildi ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynayan en genç oyuncu oldu.”

    “Odegaard alışılmış bir oyuncu değil. Tekniği kusursuz. Yetenek, top sürme, pas, saha görüşü, hızlı ayakları ve en önemlisi oyun zekası. Bir oyun kurucunun sahip olduğu her şey onda.”

    VİDEO: MARTIN ODEGAARD'IN KUSURSUZ TOP YETENEĞİ

    “Yeni yıldızlar her zaman Messi ile karşılaştırılır. Dar alandaki top kontrolü ona benziyor. Topu dikine çok iyi taşımakta.

    “Santiago Bernabue’da tüm ‘inceliğiyle’ boy gösterecektir. Zidane gibi; zarif ve sanatsal bir futbolcu. Odegaard, ‘filler arasındaki balet’ gibi...”

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Martin Odegaard Real Madrid Eurosport Spor Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    Bekle GörmobilWeb@haberler.com:

    Bakalım ileride neler olacak

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title