Haberler

Filistinli Yaralılar Tedavileri İçin İzmir'e Getirildi

İsrail saldırıları sonrası yaralanan Filistinlilerden 5’i çocuk toplamda 17 kişi, tedavi edilmek üzere askeri uçak ile İzmir’e getirildi.

İsrail saldırıları sonrası yaralanan Filistinlilerden 5'i çocuk toplamda 17 kişi, tedavi edilmek üzere askeri uçak ile İzmir'e getirildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak yaralıları havalimanında karşılarken yaralılar ambulanslar ile tedavi edilecekleri hastanelere sevk edildi.

İsrail saldırıları sonrası yaralanan Filistinliler yardım amacıyla oluşturulan hava koridoru sayesinde, 5'i çocuk 6'sı kadın toplam 17 yaralı Gazze'den çıkarıldı. Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na getirilen yaralılar, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda buradan C-130 tipi askeri uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi. Yaralıları İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türk Yılmaz ve beraberindeki heyet karşıladı. Uçak inmeden önce çok sayıda ambulans yaralıların hastaneye sevki için hazırda bekletildi. Askeri uçak piste indikten sonra yaralıları ilk karşılayan İzmir Valisi Mustafa Toprak oldu. Daha sonra yaralılar uçaktan indirilerek ambulanslar ile tedavi edilecekleri hastanelere sek edildi. Yaralıların gelmesi hakkında açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Filistin'den, oradaki çatışmalarda ve bombardımanda yaralanan hastalarımızdan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin girişimleriyle Filistin'deki kardeşlerimizin tedavileri yapılmak üzere getirildi. 17 hastamız 16 tanede refakatçimiz birlikte getirildi. Bu hastalarımızdan 4 hastayı Atatürk eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 8 hastayı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve 5 hastayı da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavileri yapılacak. " dedi.

TOPLAMDA 38 FİLİSTİNLİ İZMİR'DE TEDAVİ EDİLİYOR

Geçtiğimiz hafta yine askeri kargo uçağı ile 21 yaralı 20 refakatçi İzmir'e getirilmiş ve tedavilerine hastanelerde başlatılmıştı. Bugün gelen 17 yaralı ve 16 refakatçi ile birlikte toplamda İzmir'de tedavi gören Filistinli yaralı 38 kişi olurken 36 refakatçi oldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak İsrail Gazze İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title