Haberler

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" Zirvesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: "İsrail devletinin böyle bir toprakta kurulmasına karar verilmiş olması ve bu yönde dünyanın büyük devletlerinin ittifak etmiş olması bütün Ortadoğu’ya yapılmış en büyük saldırıdır" CHP Grup Başkanvekili Gök: "Filistin’de İsrail’in attığı her bombada ölen her Filistinli genç biliniz ki Türkiye’nin şehididir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Filistin meselesine ilişkin, "İsrail devletinin böyle bir toprakta kurulmasına karar verilmiş olması ve bu yönde dünyanın büyük devletlerinin ittifak etmiş olması bütün Ortadoğu'ya yapılmış en büyük saldırıdır" dedi.

Ankara Hilton Otel'de Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu, Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilciliği ve Filistin'in Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" başlıklı barış zirvesi düzenlendi.

Zirveye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Arap Devletler Ligi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sobih ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Türkiye, Filistin ve Arap Birliği'ne üye devletlerden üst düzey diplomat, bürokrat ve akademisyenler katıldı.

Aktay, Filistin davasının sadece Ortadoğu'nun değil bütün dünyanın en önemli meselesi olduğunu, 1914'te İsrail devletinin kurulmasına karar verilmesiyle dünyadaki en büyük sorunun başladığını söyledi. Aktay, "(Filistin meselesi) Sorunların anasıdır çünkü İsrail devletinin böyle bir toprakta kurulmasına karar verilmiş olması ve bu yönde dünyanın büyük devletlerinin ittifak etmiş olması bütün Ortadoğu'ya yapılmış en büyük saldırıdır" dedi.

Kudüs'teki en huzurlu dönemlerin, bütün dinler ve kültürlerin birlikte yaşandığı zamanlar olduğunu söyleyen Aktay, böylesi dönemlerin de Kudüs'e Müslümanların hakim olduğu zamanlarda yaşandığını söyledi. Aktay, "Sadece Müslümanların hakim olduğu dönemlerde bütün dinler özgürce, onurlu bir şekilde, barış ve huzur içerisinde yaşayabilmişlerdir" diye konuştu.

Filistin meselesinin çözümsüz bir şekilde devam etmesinin tüm dünyanın ve insanlığın huzurunu kaçırmaya devam edeceğini kaydeden Aktay, "Kudüs'ün sembolize ettiği bütün değerleri bugün ikame etmek gerekir" ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök de Filistin'i en iyi Türk halkının anladığını belirterek, "Onların çektikleri acılar bizim acılarımızdır. O nedenle 'bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin başkentinde bu toplantının yapılması çok anlamlıdır" dedi.

Gök, "Filistin'de İsrail'in attığı her bombada ölen her Filistinli genç biliniz ki Türkiye'nin şehididir. İsrail'in attığı her bombada yaralanan her Filistinli genç kadın ve erkek Türkiye'nin gazisidir" şeklinde konuştu.

Filistin meselesinin Türkiye'deki tüm siyasi partilerin aynı fikirde buluştuğu bir konu olduğuna dikkati çeken Gök, "Türkiye'de sağcısından solcusuna bütün herkesin damarlarında mutlaka Filistin'e de yer vardır. Bizim yüreğimiz Türkiye için attığı kadar her zaman Filistinli için de atar" dedi. Gök, "Cumhuriyet Halk Partisi, Ortadoğu'da kalıcı barışın gerçekleşmesi, Filistinli dostlarımızın çıkarı yönünde gerçekleşmesi için yapılacak bütün adımları heyecan ve içtenlikle desteklemektedir" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay Filistin Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title