Haberler

Filistin, Devlet Başkanı Abbas'ın Katılımıyla Vatikan'da Büyükelçilik Açtı

Güncelleme:

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Vatikan'da Papa Francesco ile görüştü. Hemen ardından ülkesinin Vatikan nezdindeki büyükelçiliğinin açılışını yaptı.

Filistin'in Vatikan Büyükelçiliğinin açılışına katılan Mahmut Abbas, Vatikan'da devlet başkanı ve Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco ile görüştü. Hemen ardından büyükelçiliğin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Vatikan Devlet Sekreterini (Başbakanlık) temsilen Başpiskopos Angelo Becciu de katıldı.

'UMUYORUM Kİ DİĞER DEVLETLER DE VATİKAN ÖRNEĞİNİ TAKİP EDER'

Vatikan ile komşu Porta Angelica caddesindeki büyükelçiliğin resmi açılışını yapan Abbas, daha sonra yaptığı açıklamada, "Bugün Papa ile buluştuk. Umuyorum ki diğer devletler de Vatikan örneğini takip eder ve Filistin Devleti'ni tanırlar." dedi. Vatikan, 2015'te imzalanan ve 2016'da yürürlüğe giren bir anlaşmayla Filistin'i resmen devlet olarak tanımıştı. Bu anlaşma İsrail tarafından tepki çekmişti.

'TRUMP, BARIŞA YARDIMCI OLMAYACAK'

Mahmud Abbas, ABD' başkanı seçilen Donald Trump'ın ülkesinin Telaviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma vaadiyle ilgili, "Eğer böyle bir karar olursa, bu barışa yardımcı olmayacaktır. Umuyoruz ki, bu olmaz." dedi.

FİLİSTİN BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

Konuşmasının ardından büyükelçiliğe giren Filistinli lider, pencereden uzanarak Filistin bayrağını göndere çekti.

Bayrağın göndere çekildiği sıralarda, Reuters'ın muhabirinin bu görüntüsü açılışa damga vurdu.

Kaynak: AA / Dünya

Mahmud Abbas Filistin Vatikan Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title