Haberler

Filistin'de Nekbe'nin 66. Yılı

Mazlumder ve Filistin'e Geri Dönüş Platformu üyeleri, Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulduğu "Nekbe"nin (Büyük Felaket) 66. yılı nedeniyle Saraçhane'de bir araya geldi.

Mazlumder ve Filistin'e Geri Dönüş Platformu üyeleri, Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulduğu "Nekbe"nin (Büyük Felaket) 66. yılı nedeniyle Saraçhane'de bir araya geldi.

Saraçhane Parkı'nda toplanan gruptakiler, meydana hasırlar sererek akşam namazını cemaatle kıldı. Namazın ardından imam Mikail Gürel, Kur'an-ı Kerim okudu. Ellerinde Filistin bayrakları olan gruptakiler, bir süre slogan attı.

Filistin'e Geri Dönüş Platformu adına açıklama yapan Sedat Doğan, İsrail'in siyonist bir rejim olduğunu, 66 yıl önce 15 Mayıs 1948'de kurulduğunu söyledi. Bu tarihin, milyonlarca Filistinlinin vatanlarından sürülmesinin miladı olduğunu vurgulayan Doğan, bu günün Filistin halkı tarafından 66 yıldır "Nekbe" (Büyük Felaket) ismiyle anıldığını kaydetti.

Doğan, "Terörle kurulan bu siyonist rejim, sürekli olarak Filistin halkına ve bölge halklarına karşı her türlü terörü uygulamaya devam etmektedir. O günden bugüne Filistin halkı ve İslam ümmeti için her gün Nekbe'dir, işgaldir ve felakettir. Nekbe, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın esaretidir. Nekbe, Filistin halkının bitmek bilmeyen seri katliamlara maruz kalmasıdır. 7 milyon Filistinlinin vatanlarından uzakta, mülteci kamplarında yaşamak zorunda bırakılmasıdır" diye konuştu.

Filistin'e dönüş umudunu diri tutmak ve kökleştirmek amacıyla Filistinli grupların başını çektiği ve Filistin dostlarının da omuz verdiği Uluslararası Filistin'e Dönüş Hareketi adı altında platform kurduklarını kaydeden Doğan, "Filistin halkının 15 Mayıs günü işgal edilmiş Filistin topraklarına dönüşünün pek yakın olduğunu gür sesle haykırın diye bir araya geldik. 15 Mayıs'ın artık Filistin halkı ve İslam ümmeti için değil, siyonistler için Nekbe günü olduğunu ilan ediyoruz. Bizim için artık Nekbe sona ermiş, Filistin'e dönüş başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Gruptakiler, Filistin'le ilgili sinevizyon gösterisini izleyip, dua ettikten sonra dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sedat Doğan Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title