Haberler

Filipinliler İçin Yardım Maçı

Teknik direktör Daum: "Türkiye'yi çok iyi bir şekilde temsil etik. Türkler ve Almanlar birlikte hareket ettiler ve her zaman yardımda bulunmaya hazır olduklarını gösterdiler"

Teknik direktör Christoph Daum, Türkiye ile Almanya'nın eski milli oyuncularının katılımıyla "Çocuklar İçin Bir Kalp" kampanyası kapsamında, Filipinler'de yaşanan sel felaketinde zarar görenler ve kimsesiz çocuklar yararına yapılan maça ilişkin, "Türkiye'yi çok iyi bir şekilde temsil etik. Türkler ve Almanlar birlikte hareket ettiler ve her zaman yardımda bulunmaya hazır olduklarını gösterdiler" dedi.

Bundesliga takımlarından Schalke 04'ün Gelsenkirchen kentindeki Veltins Arena Stadı'nda yapılan ve Türkiye'nin 7-2 galip geldiği maçın bitiminde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türkiye karmasının teknik direktörlüğünü üstlenen Bursaspor'un çalıştırıcısı Daum, Türkiye ve Filipinler'deki yardıma muhtaç çocuklar için düzenlenen bu organizasyona katılmak için Türkiye'den gelen tüm futbolculara teşekkür etti.

Daum, "Burada hedeflediğimiz şekilde, Türkiye'yi çok iyi bir şekilde temsil etik. Yardım kampanyasına destek olmak için bilet satın alarak bu maçı izlemeye gelen çok sayıdaki Türk seyirciye de teşekkür ediyorum. Türkler ve Almanlar birlikte hareket ederek her zaman yardımda bulunmaya hazır olduklarını gösterdiler" dedi.

Maça dört gol atarak damgasını vuran milli futbolcu Hasan Dursun, organizasyona katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Eski milli takım arkadaşlarımızla beraber oynamaktan çok mutlu oldum, umarım iyi yardım toplanmıştır" diye konuştu. Benzer organizasyonların Türkiye'de de düzenlenmesini istediklerini ifade eden Dursun, "Sesimizi duyurabildiysek ne mutlu bize" yorumunda bulundu.

Eski milli oyuncu Tayfun Korkut da "Çocuklar İçin Bir Kalp" kampanyasına katkıda bulunmak için oynadıklarının altını çizerek, "Almanya yardım konusunda öncü bir ülke, biz de Türkiye olarak bu kampanyanın bir parçası olduk, ne mutlu bize" ifadesini kullandı.

Duyarlı bir davranışta bulunduklarını bildiren takımın kaptanı Bülent Korkmaz, maç nedeniyle eski milli takım oyuncuları ile tekrar bir araya gelme imkanı da bulduklarını belirtti. Korkmaz, eğlenceli vakit geçirdiklerini ve bazı oyuncu arkadaşlarının, futbolu bıraktıkları halde halen performanslarından bir şey kaybetmediklerini gördüğünü dile getirdi.

Toplanan gelirin büyük kısmının Filipinler'e gönderileceğini aktaran milli oyuncu Tayfur Havutçu, yardım amaçlı güzel bir maç yaptıklarını ve elde edilen gelirin bir kısmının da Türkiye'deki lösemili çocuklar için ayrıldığını söyledi.

"Çok güzel bir amaç için oynadık"

Eski milli kaleci Rüştü Reçber de maçı izlemeye gelen binlerce taraftara, organizasyon komitesine ve Christof Daum'a teşekkür etti. Reçber, "Çok güzel bir amaç için oynadık. Türkiye, Almanya ve Filipinler'deki yardıma muhtaç çocukları biraz da olsa mutlu edebilirsek ne mutlu bize" dedi.

Filipinler'de evini kaybedenler ve Türkiye'deki lösemi hastası çocuklar için oynamanın gurur verici bir duygu olduğunu ifade eden Ümit Davala, "Atmosfer ve seyirciler muhteşemdi. Bizim açımızdan da çok iyi geçti, bu skoru beklemiyorduk. Futbolu yeni bırakan oyunculardan oluşan bir takımla sahadaydık. Karşımıza kim gelirse gelsin yine hüsrana uğrar" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldıray Baştürk de "Almanlar, Türk milli takımını özellikle buradaki Türk taraftarlar için seçti. İyi bir gelir sağlandığını düşünüyorum. İyi bir proje hayata geçirildi" diyerek, eski milli takım arkadaşlarıyla bir araya gelmekten ayrıca mutluluk duyduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 7-2 kazandığı maç, Shalke eski menajeri ve alzheimer hastası Rudi Assauer'in himayesinde gerçekleştirildi. Hayırseverler, cep telefonundan kısa mesaj (SMS) atarak, "Çocuklar İçin Bir Kalp" kampanyasına katkıda bulundu.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Christoph Daum Filipinler Almanya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title