Haberler

Filipinler'de Ebu Seyyaf 2 Rehineyi Serbest Bıraktı

Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütünün, rehin tuttuğu 2 Filipinliyi salıverdiği bildirildi.

Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütünün, rehin tuttuğu 2 Filipinliyi salıverdiği bildirildi.

Filipinler ordusundan yapılan açıklamada, Ebu Seyyaf örgütünün, kaçırdığı bir Norveç ve üç Malezya vatandaşının ardından iki Filipin vatandaşını daha serbest bıraktığı belirtildi.

"Ebu Seyyaf örgütüne yönelik devam eden askeri operasyonlar, son birkaç gün içinde kaçırılan rehinelerin art arda serbest bırakılmasıyla sonuçlanmıştır." ifadelerine yer verilen açıklamada, Sulu eyaletinin Panglima Estino kasabasında bir köylü tarafından bulunan söz konusu iki rehinenin, Filipinler telekomünikasyon şirketinde çalıştığı kaydedildi.

Öte yandan Ebu Seyyaf'ın rehin tuttuğu üç Endonezyalı dün Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'ne (MUKC) teslim edilmiş, Norveç vatandaşı Kjartan Sekkingstad da örgütün istediği fidyenin ödenmesinden sonra cumartesi günü serbest bırakılmıştı.

Ebu Seyyaf, 23 Haziran'da kaçırdıkları Endonezyalılar için 5,5 milyon dolar fidye talep etmiş, fidyenin ağustos ayının ortasına kadar ödenmemesi durumunda rehineleri öldürme tehdidinde bulunmuştu. Örgüt, mart ayında da kaçırdığı 14 Endonezyalı gemiciyi daha sonra serbest bırakmıştı. Filipinler ordusu tarafından düzenlenen başarısız bir operasyonda 18 Filipinli askerle 5 Ebu Seyyaf militanı ölmüştü.

Ayrıca Ebu Seyyaf terör örgütü, geçen yıl eylül ayında kaçırdığı 3'ü yabancı uyruklu 4 rehine için daha önce 84 milyon dolar fidye talep etmiş, Filipinler ordusu ise fidyeyi ödememe konusunda kararlı olduğunu bildirmişti. Örgüt, kaçırılan 2 Kanadalı rehine için 8 milyon Kanada doları fidye istemiş ve Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermişti. Fidyenin ödenmemesi üzerine rehinelerden John Ridsdel 26 Nisan'da öldürülmüştü. Norveç vatandaşı Kjartan Sekkingstad, Ebu Seyyaf'ın elinde tutuklu kalırken, Filipinler vatandaşı Marites Flor serbest bırakılmıştı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geçen ay 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı "bitirme" emri vermiş, askerlerle militanlar arasında çıkan ilk çatışmada 11 Ebu Seyyaf militanı öldürülmüştü.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Malezya Kanada Norveç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title