Haberler

Fikri Işık: Demirtaş'a Selahattin Eyyubi'nin Torunları Cevap Verecek

Güncelleme:

Bilim Bakanı Işık, Demirtaş'ın sözde soykırımla ilgili sözlerine cevap verdi. Işık, "Selahaddin Eyyubi'nin torunları, Demirtaş'a gereken cevabı seçimde verecek." dedi.

Kocaeli'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Işık, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözde Ermeni soykırımı destekleyen açıklamasını değerlendirerek "Bizi üzen, Türkiye'de geniş kitlelerden oy almak isteyen bir partinin genel başkanının adeta Papa'ya destek olmak, Ermeni iddialarına destek olmak anlamına gelecek bu açıklamaları ve tavrıdır" dedi.

Bakan Işık, "Kesinlikle kabul edilebilir değildir. Yani Selahaddin Eyyubi'nin torunları, bu eş genel başkana zannediyorum seçimde ciddi bir cevap verecekler." ifadelerini kullandı.

"SELAHADDİN EYYÜBİ'NİN TORUNLARI CEVABINI VERECEK"

O dönemde acıları sadece Ermeniler'in ve Türkler'in yaşamadığını dile getiren Bakan Işık, şöyle devam etti:

"Kürdü, Türkü, Lazı ve Çerkesi hepsi birlikte yaşadı o acıları. Bir tarafın acısını büyütmek, diğer tarafın acını yok saymak doğru değildir. Hele hele Türkiye'de bir siyasi partinin genel başkanının, kendi temsil ettiğinini iddia ettiği kitlenin çektiği acıları da yok sayarak bunu adeta destekleyen bir açıklama yapması, kesinlikle kabul edilebilir değildir. Yani Selahaddin Eyyubi'nin torunları, bu eş genel başkana zannediyorum seçimde ciddi bir cevap verecekler."

PAPA'NIN SÖZLERİ

Papa Franciscus'un 1915 olayları hakkındaki sözleri sorulan Işık, Ermeni soykırımı iddiaları ile Papa'nın bu noktadaki açıklamalarını Türkiye olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin bu noktada hem arşivlerini açtığını hem de sadece Ermenistan'a değil, ilgili tüm taraflara, Rusya, İngiltere, ABD ve Fransa başta olmak üzere, pek çok ülkeye ortak tarih komisyonu kurulmasını önerdiğini anımsatan Işık, "Türkiye aslında burada üzerine düşeni yaptı ancak Türkiye'nin ısrarla bu açıklamalarına ve davetlerine rağmen, bu iddiaların araştırılmasına yönelik en küçük adımı atmayan Ermenistan ve onun destekçileri Türkiye'yi köşeye sıkıştırmanın gayreti içindeler. Bu tabii beklemediğimiz bir olay değil. Türkiye güçlendi, içeriden ve dışarıdan sıkıştırmanın yollarını arıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Selahaddin Eyyubi Fikri Işık Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (31)

ŞİLANN:

Sen sellaatni eyyubiye de torunlarınada selaattin demirtaşada kurban ol selattin eyyubinin torunları olarak seloya değil sana cavap veriyoruz bakan bozuntusu barajı aşarak geliyoruz kaçıcak delik arayın ayrıca geçen dolar yükseliyo vatandaşı ekonomiyi etkilemez diyodun nered yayıyon sen uzaydamı ee tabi orda dolar zam yok. . .

25
3
yanıtYanıtla
Jiyana azadMobil-IOS:

Selo Zaten eyubinin torunu! Tabiki oyumuz seloya;)

17
5
yanıtYanıtla
yenerkibar:

ağzına sağlık bakanım biz selahaddin eyyubinin torunlarıyız selahaddin eyyubi sağ olsaydı önceiçimizdeki hain haçlıları kılıçtan geçirirdi

3
17
yanıtYanıtla
ZELEMELE:

tazminat ödememek adina nerdeyse ermeniler hic bu topraklarda yasamadi diyeceksiniz. . . akil tutulmasi!!:)) Hadin hep beraber kapatalim gözlerimizi, sorun cözülsün;)

17
3
yanıtYanıtla
tose:

Bu millet, sinsi ermeni uşağı bir partiye oy vermez. !

9
10
yanıtYanıtla
yusuf:

Adı selahattin ama Selahattin eyyubinin torunu olamaz. Olsa olsa manukyanın torunudur.

5
13
yanıtYanıtla
deniz:

Selahattin Eyyubi arapti ya bu kürtler acaip insanlar nerdeyse Atamizidan kürt oldugunu söyleyecekler

4
13
yanıtYanıtla
devran:

bölgeden bir insan soykırım yapıldı diyor. ama sahilde güneşlenen adam gördüğü bildiği bişey yok. yok soykırım yok diyor. .

15
2
yanıtYanıtla
tarihci:

selahattin eyyübi sünni bir türktür. türk himayesinde görev yapmış ve türkçe konuşmuştur. kürt terimini ilk kez şah ismail döneminde şii farsiler, sünni farsiler için kullanmıştır. bunuda ''''türk yalakası'''' gibi alaysı bir ifade için söylemiştir.

5
11
yanıtYanıtla
erdogan:

inadına hdp ermeni soykırımı vardır doguda dahada kemikleri cıkıyor hocalı katliamıda var

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title