Haberler

Figen Yüksekdağ, Kürsüye Amedspor Atkısıyla Çıktı

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Meclis kürsüsüne Amedspor atkısıyla çıktı, "Tek suçları faşizmin kalesine gol atmaktı." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu. Yüksekdağ, Amedspor yöneticilerinin saldırıya uğramasını eleştirerek futbol sahalarında takımlara, oyunculara, yöneticilerine karşı ırkçılık uygulandığını savundu.

Yüksekdağ şunları söyledi:

"ONLARIN TEK SUÇU VARDI..."

"Sadece siyaset yaptığımız için değil, futbol oynadığı ve gol attığı için de saldırıya uğruyoruz. Türkiye'de futbol siyasetin doğrudan bir argümanı, bir aracı olarak görüldü. Siyasi iktidar tarafından yıllarca böyle kullanıldı. Bugün de ırkçılık, şovenizm futbol sahasında futbol takımlarına, oyuncularına, yöneticilerine karşı uygulanıyor. Bütün Amedspor oyuncuları ve taraftarları rahat olsunlar. Onların tek suçu vardı, o da faşizmin kalesine gol atmaktı. İnanıyoruz ki bunu yapmaya devam edecekler. Deplasmanda dahi olsa faşizmin kalesine gol atma inadından, ısrarından geri adım atmayacaklar.

"AMEDSPOR'A KARŞI SAYISIZ NEFRET SUÇU İŞLENDİ"

Spor demek erdem demek, ahlak demektir aynı zamanda. Bizler yeşil sahaları faşizmin, ırkçılığın ve ahlaksızlığın sahası yapmaya çalışanlara karşı bütün sahalarda mücadeleye devam edeceğiz. Her zaman her yerde faşizme gol atmaya çalışacağız. Bu zamana kadar Amedspor'a karşı sayısız nefret suçu işlendi. Buna rağmen nefret suçunu işleyenler değil Amedspor, Cizrespor sayısız kez federasyondan ceza aldılar. Barış dedi diye çocuklar ölmesin maça gelsin dediler diye etmediklerini bırakmadılar. Bugün faşizmin bu sahalarda bu kadar kol gezmesinin sorumlusu aynı zamanda Futbol Federasyonu'dur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kahraman Türkiye Kilis Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (145)

ÖNCE TÜRKİYE:

sağa sola herkese faşist deyin kendi pisliklerinizi görmeyin bu ülkede tek faşist var oda siz ve destek verdiğiniz pkk hainleri. . .

32
5
yanıtYanıtla
KIZILTEPELİ:

ALLAHINA KURBAN FİGEN BAŞKAN.

15
10
yanıtYanıtla
dogruyu söyler:

yakinda büyük lider ADOLF HITLER gibi bir önder gelecek türkiyemize. Bu vatan hainlerinin kökünü kurutacagiz.

yanıt1
yanıt0
Şahin:

tff amedsporu liglerden ihraç etmesi lazım

12
9
yanıtYanıtla
haydaa:

amedsporlu oyuncuların bölücü olduğunu biliyoruz bu oyuncuları kovmadığına göre klüp başkanı ve çalışanlarıda bölücü. bomba atılmadığına dua edin. az bile yediniz dayağı

20
0
yanıtYanıtla
ZAZA:

Sizlerden daha fazla Faşist Irkcı Yoktur Bu Ülkede Allah sizlere fırsat vermesin

20
0
yanıtYanıtla
Zeynep:

Bunlar icin fazla elimi yormama degmez . Sonlari . geldi . Uzatmalari oynuyor hainler .

19
0
yanıtYanıtla
WANLI:

AMED SPORDA HEMDE SAWAŞTA

1
16
yanıtYanıtla
VAN ERCİSLİ65:

Seni Klavyede değil dışarlarda görmek isteriz rumuzuna Wanlı yazan Hdpli ermeni. Van öz ve öz Türkün yeridir göçlerle berbat hale getirdiniz vanı Vanın yerlisi öz ve öz Türktür

yanıt9
yanıt0
antipkk:

Sende Eteginle Mutfakda?

yanıt0
yanıt0
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title