Haberler

FIFA Dünya Kupası'nda Görevli Hakemlerimiz Medyayla Buluştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te düdük çalacak hakem Cüneyt Çakır ile yardımcı hakemleri Bahattin Duran ve Tarık Ongun'u, basın toplantısında medyayla buluşturdu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te düdük çalacak hakem Cüneyt Çakır ile yardımcı hakemleri Bahattin Duran ve Tarık Ongun'u, basın toplantısında medyayla buluşturdu.

İstanbul The Grand Tarabya Otel'de düzenlenen basın toplantısına Çakır, Duran ve Ongun'un yanı sıra, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Onursal Başkanı, UEFA 1. Başkanvekili ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, MHK Başkanı Zekeriya Alp, FIFA Dünya Kupaları tarihinde şu ana kadar düdük çalan ilk ve tek Türk hakem olan Doğan Babacan katıldı.

DEMİRÖREN: "HER ZAMAN HAKEMLERİMİZİN ARKASINDA OLDUK"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunun gururunu yaşadıklarını belirterek, "Doğan Babacan'ın ardından 40 yıl sonra Cüneyt Çakır ve ekibi çok önemli bir adım attı. 'Yönetim olarak ne katkımız oldu' derseniz biz sadece sonuna kadar onların arkasında durduk. Ülkemizde maalesef futbolun güzellikleri fazla konuşulmuyor. Cüneyt Çakır ve ekibine eleştiriler oldu. Kendileri dünya kupasına çağrıldı. Onları tebrik ediyorum. Milli Takım gidemedi ama bizleri orada temsil edecekler. Onları orada sonuna kadar destekleyeceğiz" dedi.

ALP: "TEMENNİMİZ, KUPADAKİ EN İYİ MAÇLARI YÖNETMELERİ"

Temennilerinin, Cüneyt Çakır ve ekibinin 2014 FIFA Dünya Kupası'ndaki en iyi maçları yönetmeleri olduğunu dile getiren Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ise, şunları söyledi:

"40 yıl önce, 1974 yılının Mayıs ayında Beşiktaş ile Trabzonspor arasında Türkiye Kupası'nda bir final maçı vardı. O final maçının hakemi Doğan Ağabeyimizdi (Babacan) ve kendisi kupadaki final maçının sonrası FIFA Dünya Kupası maçlarını yönetmeye gitti. O maçta ben de futbolcuydum. O maçı lehimize çevirdikten sonra kupayı aldığımızda büyük mutluluk duyduk. Bir futbolcu böyle mutluluğu belli zamanlarda yakaladığı için, böyle güzel duyguları bu tip kupalarla taşıyacağını hepimiz biliyoruz. Aradan 40 yıl geçti ve şu an MHK'de görev yapıyorum. Buradaki ikinci yılımızı doldurmak üzereyken FIFA Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un Brezilya'da görev yapacağını öğrenince, 40 yıl önceki şampiyonlukta duyduğum mutluluğu ve heyecanı yaşadım. Üçüne de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türk hakemliği adına büyük bir başarı elde ettiler. Türk hakemleri gelecekte sizlerin başarısını örnek alacak. Umarım biz de TFF ve MHK olarak gelecekte Türk hakemliğine güzel başarıları kazandıracağız. Önemli olan tabi ki maç yönetmek ama temennimiz, hakemlerimizin FIFA Dünya Kupası'nda en iyi maçları yönetip, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip dönmeleri."

ÇAKIR: "ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ"

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda düdük çalacak FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'na gitmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Benim hakemliğe başladığım ilk günden kurduğum hayal Türk hakem camiasının kurduğu hayaldi. Biz bu hedeflere ulaşmak için büyük emekler verdik. Geçen yılın 156 gününü evden uzakta geçirdik. Her maç bize bir şeyler kattı. Hiçbir zaman olduk demedik. Hep daha iyisini yapmaya çalıştık. Bugün de aynı şeyleri söylüyorum. Daha yolun başındayız" ifadelerini kullandı.

Vermiş olduğu emekleri almanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Çakır, "A Milli Futbol Takımı Dünya Kupası'nda olmadığı için sorumluluğumuz daha da arttı. Keşke milli takımla birlikte olabilseydik. Bundan sonraki turnuvalarda hep birlikte milli takımla oluruz. Bizim sorumluluğumuz daha fazla artık. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Cüneyt Çakır'ın yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun da "Cüneyt Çakır ile beraber birçok maçta görev yaptık. Bu süre içinde işimizden eşimizden ailemizden uzak kaldık. Ancak bu takımın parçası olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Merkez Hakem Kurulu Cüneyt Çakır Tarık Ongun Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title