Haberler

FETS Travel 30. Yaşını bir Şölen İle Kutladı

Güncelleme:

FEST Travel, 13 Ağustos akşamı ilk gezginleri ve yol arkadaşları ile birlikte PAK İş Merkezi'nde Şölen tadında bir kutlama yaptı.

200'e yakın kişinin katılımında kokteyl ile başlayan gece, FEST Travel Genel Müdürü Zekeriya Şen'in açılış konuşmasıyla devam etti. Ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Pekin, kısa bir konuşma yaparak katılımcılarla birkaç anekdot paylaştı. Faruk Pekin'in konuşmasından sonra katılımcılar, 30 yıllık FEST tarihini anlatan belgesel filmi izlediler.

FEST'in geçmişine kısaca göz atacak olursak;

FEST Travel 13 Ağustos 1985 yılında Turizm Bakanlığı 1410 sayılı A Grubu Seyahat Acentesi Belgesi'ni aldı. Geçen bu 30 yılda, bir sanatçı titizliği ve özgünlüğüyle Türkiye gezginleri için 170 dolayında Adım Adım İstanbul® ve çevre gezisi, yaklaşık 140 yurtiçi (Adım Adım Anadolu®), 220 yurtdışı (Köşe Bucak Dünya®) gezisi tasarımını gerçekleştirdi. Bir moda tasarımcısı gibi iğne ile kuyu kazarcasına, klasik formatları kırarak yeniliğin farklı rotalarını yarattı. "Sınır tanımayan seyahat" yaklaşımı içinde resmi dinleyen, müziği okuyan, heykeli koklayan göz ve kulaklar için yeni sanat ürünleri sundu. Üstelik bunları yerel ve yerli kültürlerin devamlılığı, fikri mülkiyet ve kültürel çeşitlilik, sorumlu turizm ve sürdürülebilir gelişme çerçevelerine saygı içinde yerine getirdi. Doğal ve kültürel mirası savunarak, eko-turizm, sürdürülebilir turizm ve sorumlu turizm kavramlarını gündeme taşıdı. Gidilen yerlerin doğasına, insanına, kültürel mirasına, geleneklerine, günlük yaşam biçimine sahip çıktı.

Sıra dışı gezileriyle gezginlerin ezberini bozdu, çıtayı sürekli yükseltti. Gezginlerin hayatlarında yeni parantezler açtı, aralarında kalıcı dostluklar yarattı. "Kültür Turizmi" kavramını ete kemiğe büründürerek 1990 dünyasının kültürü, gezmeyi kışkırtıcı koşullarında, yeni ivmelerin ortaya çıkmasının da yardımıyla Türkiye'de yepyeni bir "kültür gezgini" tipi yarattı.

FEST Travel, "ÖNEMLİ OLAN BAZI YERLERİ GÖRMEK DEĞİL, ALGILAMAKTIR" ilkesi ile yoluna devam etmeyi sürdürecek…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Pekin Şölen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title