Haberler

Fetö Üyeliği İddiası Davası

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kontrolündeki dershanelerin özel okula dönüşümü" için başvuru yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Daire Başkanı Yusuf Okumuş'a tehdit ve hakarette bulunduğu öne sürülen Bayram Günsili ve Orhan Çolak'ın yargılanmasına devam edildi.

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kontrolündeki dershanelerin özel okula dönüşümü" için başvuru yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Daire Başkanı Yusuf Okumuş'a tehdit ve hakarette bulunduğu öne sürülen Bayram Günsili ve Orhan Çolak'ın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tanıklar dışında kimse hazır bulunmadı.

Mahkeme heyeti, Günsili ve Çolak'ın, Gölbaşı FEM ÖSS, Ümitköy FEM, Kızılay FEM ÖSS, Maltepe Bakanlıklar Şubesi ve Balgat FEM'i temel liseye dönüştürmek için başvuruda bulundukları sırada meydana gelen olayla ilgili tanıkların ifadelerini dinledi. Tanık Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Daire Başkanlığında görevli Emine Selen Özkil, çalıştığı yerin şikayetçi Okumuş'un odasına çok yakın olduğunu belirterek, "Duyduğum bağrışma sesleri üzerine Yusuf Okumuş'un odasına gittim. Kapı açıktı. Bir kişi Yusuf Bey'e 'Bu işi 5 gün içinde yapmak zorundasınız' diye bağırıyordu. Yusuf Bey de 'Önümüzde çok dosya var. Herkes gibi siz de bekleyeceksiniz.' dedi. Bunun üzerine söz konusu kişinin, 'Bu yaptığınız şerefsizliktir' diye bağırdığını duydum. Yusuf Bey, 'Sakin olun' diyordu. Sekreterinden güvenlik görevlilerini çağırmasını istedi. Sekreter, güvenliği çağırdı." diye konuştu.

Eğitim Politikaların Daire Başkanlığında görev yapan Mustafa Aydın ise olay sırasında bir kişinin Okumuş'a "Şerefsiz. Siz de burada kalmayacaksınız" diye bağırdığını duyduğunu ancak şahısları tanımadığı için bu sözü kimin söylediğini bilmediğini, olaya karışanların isimlerini daha sonra Okumuş'tan öğrendiğini belirtti.

Güvenlik görevlisi Ümit Değirmenci de dershane temsilcilerinin üstünü arayıp daireye aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Aradan 10 dakika geçtikten sonra Yusuf Bey'in sekreteri telefon etti. Gelen kişilerin yukarıda kavga çıkardıklarını söyledi. Bunun üzerine koşarak Yusuf Bey'in makamına çıktım, ismini hatırlamadığım kişilerden birinin Yusuf Bey'in yakasına yapıştığını gördüm. Annesine küfür ettiğini, 'Sizi burada barındırmayacağım' dediğini duydum. Olaya müdahale ettim. Bu kişiyi odadan çıkarıp aşağı indirdim. Şüphelilerden biri bunları yaptı, diğeri onun yanındaydı."

Tanık beyanlarını dinleyen mahkeme heyeti, sanık Bayram Günsili hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine, başka bir suçtan cezaevinde bulunan sanık Orhan Çolak'ın bir sonraki duruşmada mahkemede hazır edilmesine karar verdi.

Sanıkların FETÖ üyesi olup olmadıklarının tespiti amacıyla telefonlarında "Bylock" uygulamasının bulunup bulunmadığı konusunda emniyete yazı yazılmasına ve Bank Asya'da 2014'ten sonra hareket içerir hesabının bulunup bulunmadığının araştırılmasına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün açık kaynak çalışmalarına göre, sanıkların görevli oldukları dershanelerin, "FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir kuruluşlar olduğu" belirtiliyor.

"FETÖ'nün, kontrolündeki dershanelerin özel okula dönüşümünü sağlamak hedefine yönelik MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne, örgütlü şekilde aynı içerikli onlarca dilekçe gönderdiği ve kamu görevlilerini örtülü olarak tehdit ettiği ve baskı altına almaya çalıştığı" kaydedilen iddianamede, sanıkların da olay günü şikayetçi Okumuş'a tehdit ve hakarette bulundukları ifade ediliyor.

İddianamede sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehdit" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından 6 yıl 8'er aydan 19 yıl 10'ar aya kadar hapisleri isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Okumuş Orhan Çolak Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title