Haberler

Fetö Tanığı: Kurban Eti İstedim, Donmuş Et Verdiler

ZONGULDAK'ta, 69'u tutuklu 84 şüpheli için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istenen FETÖ iddianamesinde tanık olarak ifadesi yer alan kuyumcu İ.A., cemaate yaptığı yardımların amacına uygun kullanılmadığını anlayınca ilişiğini kestiğini söyledi.

ZONGULDAK'ta, 69'u tutuklu 84 şüpheli için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istenen FETÖ iddianamesinde tanık olarak ifadesi yer alan kuyumcu İ.A., cemaate yaptığı yardımların amacına uygun kullanılmadığını anlayınca ilişiğini kestiğini söyledi. İ.A., "Kurban parası olarak vermiş olduğum paranın tamamının kurban parası olarak kullanılmadığını gördüm. Hatta kesilmiş kurbandan et istediğimde daha önce kesilmiş donmuş etlerden bana veriyorlardı" dedi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz'ın hazırladığı 200 sayfalık FETÖ iddianamesi ile aralarında iş adamları, kamu çalışanları ve dernek yöneticileri bulunan 69'u tutuklu, 1'i adli kontrolle serbest, örgüt lideri Fetullah Gülen ile birlikte 14'ü firari 84 şüpheli hakkında dava açıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede sanıklar için, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' gibi suçlardan ömür boyu hapis cezası istendi.

'KURBAN ETİ İSTEDİM, DONMUŞ ET VERDİLER'

200 sayfalık iddianamede tanıkların ifadelerine de yer verildi. Kentte kuyumculuk yapan İ.A. cemaatin sohbet toplantılarına katıldığını, toplantılarda kurban parası, öğrenci bursu parası, sadaka parası ve himmet adı altında paralar toplandığını söyledi. Dini duygularının istismar edildiğini anlaması ardından cemaat ile ilişiğini kestiğini ifade eden İ.A., şöyle dedi:

"Ben Fethullah Gülen cemaatinden yaklaşık 4-5 sene önce ayrıldım. Çünkü ben senelik olarak 3-4 öğrenciye burs veriyordum. Ayrıca her sene yine en az 7 kurban hissesi veriyordum ve himmet parası da veriyordum. Dini duygularımın istismar edilmesinden dolayı yapmış olduğum bu yardımlarımın gerektiği gibi ilgili yerlere ulaştırılmadığını, amacı dışında kullanıldığını anladığımdan Fethullah Gülen cemaatinden ayrıldım. Örneğin kurban parası olarak vermiş olduğum paranın tamamının kurban parası olarak kullanılmadığını gördüm. Hatta kesilmiş kurbandan et istediğimde daha önce kesilmiş olduğu anlaşılan donmuş halde bulunan etlerden bana veriyorlardı. Bu sebeplerden dolayı Fethullah Gülen cemaati ile irtibatımı kestim. Ben Fethullah Gülen cemaatine yapmış olduğum tüm yardımları Allah rızası için, dini duygularımın istismar edilmesinden dolayı yaptım. Yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı cemaate bu yardımları şimdi yapmazdım."

GAZETEYE ABONE OLMAYINCA, YOLUNU TEMİZLETMİŞLER

Bir başka tanık E.A. ise cemaate ait Fatih Koleji'nde hizmetli olarak çalıştığı dönemde kendisini zorla Zaman Gazetesi'ne abone yapmaya çalıştıklarını söyledi. Baskı ve zorlamayla gazeteye abone yapıldığını anlatan E.A., şöyle dedi:

"İşe girerken okul müdür yardımcısı bana 'Seni Zaman Gazetesine abone yapacağım' dedi ve yaptı. Ben abone olmak istemiyorum. 'Bana abone olacaksın, bu başının gözünün sadakası olacak' dedi. Ben de işten çıkarılma korkusuyla kabul ettim. 2-3 ay sonra aboneliğimi iptal ettirdim. Daha sonra istemeden abone oldum. Daha sonra yine iptal ettirdim. Bunun üzerine okul müdür yardımcısı Büneyya C. bana Ramazan ayında sıcak havada okulun önünde bulunan belediyeye ait yolu süpürttü. Bu işlemi sürekli yapınca tekrar gazeteye abone oldum. 3 ay gazeteyi almadan parasını ödedim." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title