Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Sivas/yozgat/

Sivas, Yozgat ve Niğde'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Sivas, Yozgat ve Niğde'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Sivas Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü. Burada, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından askere gidecekleri olan gençlere kına yakma etkinliği düzenlendi.

Çanakkale şehitlerinden Kınalı Ali'nin hikayesi anlatıldıktan sonra Türk bayraklarıyla sahneye çıkan kadın kolları üyeleri, 4 askere kına yaktı.

Demokrasi nöbetine katılan Sivas Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin, 15 Temmuz'da yapılan silahlı darbe teşebbüsünü halkın canı pahasına püskürttüğünü söyledi.

Darbe teşebbüsünün ülkeye ve millete yapılmış bir ihanet olduğunu dile getiren Şahin, "Kafkas halkları olarak bu girişimi organize edenleri, dışarıdan ve içeriden destekleyenleri, alet olanları, arkalarındaki karanlık güç odaklarını lanetliyor ve şiddetli bir biçimde kınıyoruz." dedi.

Yozgat

Yozgat'ta, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü.

Meydandaki buluşmaya, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım da destek verdi.

Memur-Sen ve bazı sivil toplum kuruluşları, yemek, çay ve süt ikramında bulundu.

Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Yozgatlı hemşehrileri ile demokrasi nöbetinde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

İktidar muhalefet demeden bütün partilerin temsilcilerinin, esnaf ve vatandaşların meydanda olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Bu darbeci hainler Türkiye'nin geleceğine kast ettikleri için buradasınız. Bu necip millet devletine sahip çıkmıştır. Eğer bu alçaklar, eğer bu hainler amaçlarına ulaşsalardı 16 Temmuz sabahını tasavvur edebilecek durumda değildik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları meydanlara davet ettiğini anımsatan Yıldız, "Bunu bir parti adına söylemiyorduk. 'Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmamız' lazım derken yalnızca bir parti adına değil, yalnızca bu ülkenin yetişmiş bir insanı adına değil, devletin başı, milletin yetiştirdiği güzel bir insan ve bütünleştirici, birleştirici bir unsur adına bunları söylüyorduk. 15 Temmuz'da neden sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha anladık." değerlendirmesinde bulundu.

Niğde

Niğde'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetlerini" sürdürüyor.

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Niğde Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Bu arada Niğde Belediyesine ait Türk bayraklarıyla süslenmiş kepçeler de konvoy oluşturarak şehir turu attı.

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Yozgat Niğde Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
title