Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Bursa

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Bazı vatandaşlar da Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, daha sonra Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Meydanda nöbet tutan vatandaşlardan İdris Gökçe, darbe girişimi gecesi köyde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları sokağa davet etmesi üzerine meydanlara çıktıklarını belirtti.

Sala ve ezanların okunması ve darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasına çok sevindiklerini belirten Gökçe, "İlk günden beri meydanlarda Elhamdulillah nöbetimize devam ediyoruz. Bunlar kazdıkları kuyuya kendileri düştüler. Bu günleri gördüğümüz için Allah'a çok dua ediyoruz. Hamdolsun bu millet gönül birliği içinde oldu." diye konuştu.

Ahmet Yazıcı ise bugün şer gibi görünen olayların millet için hayra dönüşeceğini söyledi.

Vatandaşların devletten hiç bir maddi beklentisi olmadığını dile getiren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Biz bu mücadeleyi vatanımız için yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. İstanbul'da ve diğer şehirlerde hayatını kaybeden kardeşlerimiz oldu. Biz de burada canımızı veririz hiç fark etmez. Bu darbe girişiminden sonra düşman tavırlarını sergileyen Avrupa'ya, Amerika'ya bize yakışan şekilde karşılık verilmesini bekliyoruz. Siyasi partilerin hepsinin aynı tutum içinde olmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz, bize karşı saygısızlık yapan, hafife alan Almanya, İngiltere, Amerika, İsrail bunlara karşı biz kendimizi göstermemiz lazım. Biz bunu istiyoruz. Bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan bilsin ki burada onun canları var, bu vatan için ölmeye hazır niceler var. Allah bize bir daha bunları yaşatmasın. Bu hainlere de bir daha fırsat vermesin."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şehreküstü Gökçe Politika Güncel Haberler

title